DESOTEC OPENT ZIJN VIERDE HYPERMODERNE REACTIVATIEOVEN IN ROESELARE, BELGIË

Beschrijving

DESOTEC kondigt met trots de opening aan van zijn nieuwe reactivatieoven, die de recyclagecapaciteit voor verzadigde actieve kool met 70% zal verhogen en de positie van het bedrijf als Europese marktleider voor mobiele circulaire zuiveringsoplossingen zal versterken.
Na de eerstesteenlegging in april 2019, heeft DESOTEC zijn inmiddels vierde reactivatieoven voor de recyclage van verzadigde actieve kool in januari 2020 opgestart.
“Deze nieuwe state of the art installatie stelt DESOTEC in staat de expansie in nieuwe markten in heel Europa verder te versnellen. Zwaar beladen actieve kool afvalstromen, die voorheen alleen maar afval waren, kunnen en zullen nu worden gerecycleerd tot hoogwaardige gereactiveerde kool en worden hergebruikt in de industriële zuiveringsoplossingen van DESOTEC”, legt Mario Hertegonne, CEO van DESOTEC, uit.
Vandaag is de installatie al operationeel, waardoor verzadigde actieve kool die voorheen moest verbrand of gestort worden, opnieuw kan worden gereactiveerd. Met behulp van geavanceerde technologieën maakt deze ultramoderne installatie de reactivatie mogelijk van zwaar beladen afvalstromen van actieve kool die hoge concentraties organische stoffen, zwavel, chloor en andere anorganische verontreinigingen bevat. Bovendien biedt het de klanten van DESOTEC extra recyclagemogelijkheden, waarmee jaarlijks een totaal van 170.000 ton aan CO2 uitstoot bespaard wordt over de vier ovens samen. De opening van deze hypermoderne reactivatieinstallatie weerspiegelt een belangrijke technologische doorbraak en versterkt de positie van DESOTEC als Europese marktleider, met de grootste industriële reactivatiecapaciteit in Europa in combinatie met de grootste mobiele filtervloot. Door de uitbreiding van deze recyclagecapaciteit bevestigt DESOTEC zijn positie als de meest duurzame aanbieder van mobiele zuiveringsoplossingen.

Media

Gallery

Website

Downloads

  Deel op Social Media

  Share on facebook
  Share on twitter
  Share on linkedin
  Share on google
  Scroll naar top