Ultrasone clamp-on flowmeters, the Do’s and Don’ts

Beschrijving

Flexim ontwikkeld en produceert sinds 1990 ultrasone clamp-on systemen. Niet voor niets dat wij onszelf technologies leider noemen. Tijdens het verkoop en service traject lopen wij vaak tegen de standaard vragen aan, hoe nauwkeurig is een clamp-on meting, hoe zit het met kalibratiecertificaten en die koppelpasta, moet die echt elk jaar ververst worden?

Met dit artikel hopen wij wat meer duidelijkheid te geven.

Q- Is regelmatig onderhoud aan een flowmeter nodig?
A- Veel fabrikanten geven aan dat dit niet nodig is, er zitten immers geen bewegende delen in de meting. Maar net als een televisie of het beeldscherm waar u dit artikel op leest gaat alles een keer defect. Ons advies, laat in ieder geval de elektronica periodiek controleren zodat u verzekerd bent van een betrouwbare meting.

Q- Hebben ultrasone clamp-on flowmeters een kalibratiecertificaat?
A- Ja natuurlijk! Vaak wordt er gezegd dat dit niet nodig is of zelfs niet kan, immers kan je de gebruikte leiding niet meenemen in het kalibratieproces. Echter bij Flexim zijn wij van mening dat het wel degelijk belangrijk is de instrumenten te kalibreren, dit geeft immers een bepaalde mate van zekerheid. Flexim levert standaard en zonder meerprijs een uitgebreid kalibratiecertificaat.

Q- Moeten flowmeters voor iedere specifieke buis gekalibreerd worden?
A- Aan de hand van diverse parameters is het mogelijk de nauwkeurigheid van het systeem weer te geven. Dit gebeurt standaard tijdens een inbedrijfname, na afloop ontvangt u hiervan een digitaal rapport.

Q- Moet akoustische koppelpasta regelmatig vervangen worden?
A- Koppelpasta is voor tijdelijke metingen, punt. Het voordeel van een clamp-on meting verdwijnt als men om de paar maanden de boel moet demonteren, daarom gebruiken wij de pasta alleen voor tijdelijke metingen. Gaat het om een vaste opstelling dan gebruiken wij onze slijtvaste koppelpads.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden wandel langs tijdens Aqua Nederland of bel vrijblijvend voor meer informatie.

Media

Gallery

Deel op Social Media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Scroll naar top