19, 20 en 21 March 2024 | Evenementenhal Gorinchem

Voortgang project ‘Uitbreiding RWZI Dodewaard’
Eliquo Water and Energy B.V.

Voortgang project ‘Uitbreiding RWZI Dodewaard’

Langs de snelweg A15 wordt door ELIQUO op het moment hard gewerkt aan het realiseren van de nieuwe RWZI Dodewaard.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Begin 2019 werd het contract met Waterschap Rivierenland ondertekend voor het ontwerp en realisatie van de nieuwe installatie. De nieuwe zuivering zal worden gerealiseerd op basis van de Nereda® technologie, krijgt een capaciteit van 70.000 inwonersequivalenten en is volledig energie neutraal ontworpen.
Tijdens het ontwerpproces is direct gestart met een multidisciplinair 3D model, waarin ontwerpen en raakvlakken tussen civiel-, bouwkundige, werktuigbouwkundige en elektrotechnische bouwdisciplines vanaf het begin zijn afgestemd.
Op dit moment zijn de civiele bouwwerkzaamheden grotendeels afgerond. Ook het zonnepark, met een capaciteit die voldoende is om de jaarlijkse energiebehoefte van de nieuwe installatie op te wekken, is zo goed als gereed. Dit laatste is een bewuste keuze van ELIQUO, zodat ook tijdens de bouwfase al gebruik gemaakt kan worden van zonne-energie.
De planning is om vanaf medio oktober 2020 het eerste afvalwater te behandelen in de nieuwe Nereda® installatie. Nadat de nieuwe installatie succesvol is opgestart zal de oude RWZI grotendeels geamoveerd worden, op enkele civiele objecten na. Deze zullen worden gerenoveerd en hergebruikt binnen de nieuwe bedrijfsvoering.
Bij de uitvoering is gekozen voor een hoge mate van voorfabricage bij leveranciers en onderaannemers. Hierdoor is de bouwtijd op locatie relatief kort en wordt er tijdens de bouw minder stikstof op de bouwlocatie uitgestoten. Cruciaal daarbij is een toelevering van de Nereda® ‘internals’, die ELIQUO in eigen organisatie heeft laten bouwen bij haar zusterbedrijf in Engeland.
Voor dit project is ELIQUO de verantwoordelijke hoofdaannemer en verzorgt daarnaast alle mechanische en elektrotechnische werkzaamheden. Partner Van Hattum en Blankevoort heeft de civiele bouw voor haar rekening genomen. Royal HaskoningDHV levert naast het toeleveren van de Nereda® technologie, straks ook een belangrijke bijdrage tijdens de opstartfase van de nieuwe installatie.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll to Top