55 slib-water warmtewisselaars in Europa’s grootste afvalwaterzuiveringsinstallatie
Task Industriële Milieutechnieken

55 slib-water warmtewisselaars in Europa’s grootste afvalwaterzuiveringsinstallatie

Hoge warmteoverdracht, minimaal onderhoud, kleine footprint

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Na de erkende leveranciers van slibwarmtewisselaars gedurende verscheidene jaren te hebben geëvalueerd, selecteert SUEZ de Lackeby HSW warmtewisselaars voor de optimalisatie van de RWZI Seine Aval in Achères, Frankrijk!

De Seine Aval RWZI is de grootste afvalwaterzuiveringsinstallatie in Europa en verwerkt 70% van het afvalwater van de Parijzenaren. De installatie produceert al meer dan 70 jaar biogas.
Om de slibgisting en biogasproductie te optimaliseren, wordt het proces nu gemoderniseerd van mesofiele naar thermofiele gisting. Het biogas zal worden gebruikt om elektriciteit en warm water te produceren voor de werking van de Seine Aval-centrale, en de modernisering zal naar verwachting de energiezelfvoorziening van de centrale met ongeveer 70% verhogen.

De slibwarmtewisselaars van Lackeby werden gekozen op basis van het unieke ontwerp, dat de hoogst mogelijke warmteoverdracht biedt en tevens voldoet aan de eisen voor een kleiner ruimtebeslag en meer onderhoudsgemak.
Het uiteindelijke ontwerp is het resultaat van een vruchtbare samenwerking tussen Lackeby Products, Roto-Sieve France en de projectorganisatie SUEZ.
In 2023 zal Lackeby in totaal 55 warmtewisselaars leveren aan de Seine Aval centrale.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top