ACCN Zero liquid discharge installation
RWB BV

ACCN Zero liquid dicharge installatie

In opdracht van ACCN heeft RWB een installatie gerealiseerd die het afvalwater dat vrijkomt bij het wassen van bodem-as uit afvalverbrandingsinstallaties reinigt. Hierdoor zijn ‘niet-recyclebare materialen’ toch recyclebaar.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Bijdrage aan de verduurzaming van de afvalverwerking door het recyclen van ‘niet-recyclebare materialen’.

De installatie voor het reinigen van het afvalwater dat vrijkomt na het wassen van bodemas is in staat 120 m3/uur aan afvalwater te verwerken. Deze verwerking vindt plaats middels een zero liquid discharge (ZLD) proces, bestaande uit een biologische voorbehandeling, keramische microfiltratie, ionenwisseling, RO-installatie, indamper en kristallisator. Hiermee wordt het afvalwater omgezet in proceswater en mineralen die beide herbruikbaar zijn.

Door het ZLD proces zorgt ACCN ervoor dat geen enkel deel van het afvalwater verloren gaat. Het proces levert 107 m3/uur aan proceswater op dat wordt hergebruikt bij het wassen van het bodemas. Tevens wordt 1,6 m3/uur aan mineralen geproduceerd die worden hergebruikt.

Wat hebben we gerealiseerd
1. Biologische voorbehandeling voor de eerste ontharding
2. Keramische microfiltratie
3. Tweede onthardingsinstallatie bestaande uit ionenwisselaars
4. Ontzouting middels omgekeerde osmose
5. Verdere ontzouting door een combinatie van indamper en kristallisator met een schroefpers

90% van het afvalwater wordt omgezet in proceswater, de andere 10% bereikt de indamper die deze stroom met verdampt en daarmee met 60% concentreert. De hierop aangesloten kristallisator zorgt voor het verder opconcentreren van deze stroom met 70%, waarbij kristallen geproduceerd worden. Door het ontwateren van deze kristallen worden de herbruikbare mineralen gevormd.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top