ALTIJD AFGEVRAAGD HOE U DE JUISTE ASLOSE SCHROEFSPIRAAL KIEST VOOR UW TOEPASSING?

Beschrijving

Asloze spiraaltransporteurs zijn ontworpen voor het transport van anders moeilijk hanteerbare materialen, zoals gemeentelijk ontwaterd slib, afvalwaterscreening, gruis, industrieel slib of andere kleverige, viskeuze, vezelige materialen. Verkrijgbaar in twee uitvoeringen, U-goot voor horizontaal of hoeken tot 30 graden en achthoekig (OK-goot) voor steilere hellingen of verticaal transport.
Een asloze transporteur kan tot 100% vol lopen, met behulp van een bijna volledige dwarsdoorsnede van een goot en met geen beperkingen om de materiaalstroom te belemmeren. Als u op zoek bent naar transport van 140 m3/h, zijn SPIRAC spiraalloze transporteurs de juiste keuze voor u.
Bij het ontwerpen van een asloos schroeftransportsysteem moeten de volgende factoren in overweging worden genomen:
1. Troggrootte, lengte en ontwerp
2. Spiraal diameter, spoed en model
3. Motorvermogen en versnellingsbaktoerental
4. Te transporteren materiaaleigenschappen
5. Hellingshoek van de transportband
6. Feed methode
Als u gemakkelijk materiaal horizontaal of onder een lichte helling wilt vervoeren, raden we een spiraal met een enkele sectie aan. Dit is het lichtste spiraaltype en kan worden gebruikt in toepassingen met korte lengtes en een laag koppel. De toevoeging van een gelast inzetstuk verhoogt de sterkte en efficiëntie door het terugvallen van materiaal te verminderen. Het wordt vaak gebruikt voor horizontaal transport en voor hellingen tot 45 graden en is geschikt voor de meeste toepassingen, waaronder transport van slib, screenings en grit. Voor kleverig materiaal, zoals sommig kalk-gemodificeerde slib, waar een opeenhoping van product onder de spiraal een risico is, raden we spiralen met inzetstukken en een schraaprand aan.
De bovengenoemde spiraaltypes zijn alleen de basistypes asloze spiralen die wij aanbieden. SPIRAC heeft ook een ruime keuze aan specifieke doorsnedes met spiraalvormige spoed en diameters om het vereiste koppel en de parameters optimaal af te stemmen op uw toepassing.

Media

Deel op Social Media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin