CONNECTED SAFETY IN DE WATER- EN AFVALWATERINDUSTRIE
VTN Veiligheidstechniek Nederland

CONNECTED SAFETY IN DE WATER- EN AFVALWATERINDUSTRIE

Ontdek de cloud verbonden veiligheidsoplossingen van Blackline Safety

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Net als andere sectoren wereldwijd ontwikkelt de water- en afvalwatersector zich in de richting van meer en slimmere veiligheidsoplossingen. Technologische oplossingen die een meer verbonden, gedigitaliseerd en datagestuurd operationeel programma ondersteunen, zijn hard op weg de norm te worden in de industrie.

GEMEENSCHAPPELIJKE GEZONDHEIDS- EN VEILIGHEIDSRISICO’S

Werknemers in de waterindustrie voeren vele soorten activiteiten uit om te voldoen aan de eisen op verschillende werkterreinen. Zij kunnen worden gevraagd toezicht te houden op afvalwaterinstallaties, debietmeters te controleren of de waterkwaliteit te controleren in afgelegen pompstations of reservoirs. Deze taken brengen onvermijdelijke risico’s met zich mee: hoogspanningsmaterialen, gevaarlijk of verontreinigd water, giftige chemicaliën en giftige of explosieve gassen.

Werken in besloten ruimten zoals riolen, pijpleidingen, opslagtanks of toegangstunnels komt vaak voor. In deze omgevingen bestaat het risico van zuurstoftekort, extreme temperaturen of blootstelling aan verhoogde niveaus van waterstofsulfide (H2S) en andere giftige gassen. Het brede spectrum van chemische stoffen die in behandelingsfaciliteiten worden gebruikt, zoals chloor (Cl2) en ammoniak (NH3), kan aanzienlijke gezondheidsrisico’s voor werknemers opleveren. Giftige gassen in deze omgevingen zijn uiterst gevaarlijk, naast gassen die vrijkomen bij afvalwater- en zuiveringsprocessen, zoals waterstofsulfide en zwaveldioxide (SO2).

DE BESTE GEGEVENS voor het beste antwoord

De sleutel is gebruik te maken van cloud-connectiviteit voor real-time zichtbaarheid door uw hardware, zoals draagbare persoonlijke gasmonitoren of draagbare omgevingsmonitoren, te verbinden met de cloud.

COMPLETE VEILIGHEID VOOR IEDERE WERKNEMER, altijd en overal
Met de cloud verbonden draagbare apparaten kun je er voor zorgen dat elk teamlid nooit echt alleen is, of het nu in een drukke zuiveringsinstallatie is of in het veld.

Meer info: sales@vtn.nl

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Downloads

Scroll naar top