De juiste mensen op de juiste plaats

Beschrijving

“Om in dit soort crisistijden je entree te maken als nieuwe directeur is inderdaad bizar”, zegt de goedlachse Thijs Peddemors. “In plaats van handen schudden tijdens sessies met medewerkers en klanten, is het nu vooral bij korte, virtuele ontmoetingen gebleven via MS Teams.”
Daarbij is een aantal zaken hem opgevallen: “In alles merk je dat Danfoss een A-merk is: in organisatie en uitstraling, maar ook in processen en procedures. Daarnaast zie ik dat de producttechnische kennis op een zeer hoog niveau is binnen het bedrijf. Door ons nog meer te richten op het potentieel bij bestaande klanten en marktaandeel te veroveren bij nieuwe klanten en nieuwe toepassingen kunnen we verder groeien.
“We willen onze huidige, toonaangevende positie in de markt verder ontwikkelen, door klantgerichtheid naar een nog hoger plan te brengen. Wanneer je je in de positie van de klant verplaatst, met hem meedenkt en hem ondersteunt met kennis en innovatieve producten die hem verder helpen, ben je van toegevoegde waarde voor de klant.”

Application Development Center (ADC)
In dat kader past ook de focus op het ADC in Gorinchem en de aanstelling van Dirk Verschoor als Director ADC. “Niet iedereen weet dat wij met ons ADC bedrijven en partners ruimte bieden om samen met ons innovaties te ontwikkelen en te testen; let wel in een levensechte nagebootste omgeving.” Als gepassioneerd techneut ziet Dirk Verschoor daarbij volop kansen voor de nabije toekomst. “Neem elektrificatie. Om dit handen en voeten te geven, investeren we in elektrische vermogensomzetting (power conversion equipment). Zo kunnen wegvoertuigen en schepen straks op grote schaal een transitie ondergaan naar elektrisch aangedreven (hybride) motoren. Om dit te faciliteren heb je echter wel additionele hulpsystemen nodig, zoals energieopslag, chargers en shore supply systemen; producten die door onze partners vaak op maat worden gemaakt en dus eerst uitgebreid getest en op schaal gevalideerd moeten worden. Dat kan in ons ADC!”

Media

Deel op Social Media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Scroll naar top