een klantverhaal: Aquastill

Beschrijving

quastill is opgericht in 2008 en ontwerpt en bouwt waterzuiveringsinstallaties die wereldwijd worden gebruikt, zoals in Nederland, België, Spanje, Italië, de Verenigde Staten, Brazilië, Australië, Afrika, Qatar, de Verenigde Arabische Emiraten, Zuid-Korea en Tsjechië. Zij zijn een van de weinige bedrijven in de wereld die membraandistillatie op commerciële schaal toepassen. De technologie van Aquastill is een uniek concept. Het combineert natuurlijke processen, geavanceerde materialen en state-of-the-art productietechnieken om een goedkope oplossing te bieden voor een van ‘s werelds grootste behoeften: schoon water.

De zuiveringsinstallaties worden bijvoorbeeld gebruikt om zout water te destilleren en om te zetten in gezuiverd water. De unieke waterzuiveringsinstallatie van Aquastill biedt oplossingen voor ontzilting, de voedingsmiddelen- en drankenindustrie, de chemische industrie, de olie- en gasindustrie, mobiele ontzilting (bijvoorbeeld op schepen) en de agrarische sector. De installaties kunnen ook succesvol worden gecombineerd met zonne-energie.

Sinds 2013 maakt Aquastill gebruik van miniatuur drijfschakelaars van elobau. “Een kleine toepassing waar we erg blij mee zijn”, zegt Paul – projectmanager bij Aquastill.

“Als Aquastill zitten we in de membraandestillatie, wat een relatief kleine industrie is”, zegt Niels – R & D Engineer bij Aquastill. Membraandistillatie is wanneer water wordt gedistilleerd door middel van een membraan waar de dampmoleculen doorheen mogen. Deze dampmoleculen worden dan opgevangen en laten condenseren. Het zuivere destillaat kan dan worden opgevangen. Met dit proces kan gedestilleerd water worden gemaakt van zout water en met toevoeging van mineralen en een beetje zout wordt het geschikt voor menselijke consumptie. Aquastill werkt ook voor andere toepassingen, maar de nadruk ligt op ontzilting.

In de membraandestillatie zijn meerdere processen te monitoren en hiervoor zijn vlotterschakelaars nodig.
Volg de link om verder te lezen

Media

Deel op Social Media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Scroll naar top