ELIQUO levert banddrogers voor het Australische ‘Loganholme Biosolids Gasification project’

Beschrijving

ELIQUO levert banddrogers voor het Australische ‘Loganholme Biosolids Gasification project’

De rioolwaterzuiveringsinstallatie van Loganholme is de grootste zuiveringsinstallatie in Logan City en zuivert het water van ongeveer 300.000 mensen in de regio. Hierbij ontstaat jaarlijks ongeveer 34.000 ton zuiveringsslib, waarvan het grootste deel, 75%, uit water bestaat. Ongeveer zes vrachtwagens per dag zorgen nu nog voor de afvoer van het zuiveringsslib naar het agrarische gebied van Darling Downs, 300 km verderop, om daar als meststof te worden gebruikt. Tijdens het transport ontstaat ongeveer 1.000 ton CO2-uitstoot.

Het vrachtwagenvervoer en de bijbehorende CO2-uitstoot hebben grote negatieve impact op milieu en klimaat. Daarnaast brengt het transport van het zuiveringsslib hoge kosten met zich mee, die ongeveer een derde van de totale exploitatiekosten van de zuiveringsinstallatie bedragen.

Na een aanbestedingsprocedure heeft de opdrachtgever uiteindelijk de keuze laten vallen op de slibdrogers van ELIQUO. De hoge productiekwaliteit van de volledig in roestvrij staal gebouwde slibdrogers en de zeer gunstige energie-efficiëntie waren de doorslaggevende punten. Voor de uitvoering van dit project heeft ELIQUO Water & Energy B.V een projectteam gevormd van ELIQUO-experts uit Nederland en Duitsland.

Eind mei 2021 is de reis van de twee slibdrogers en alle bijbehorende apparatuur gestart vanuit het Zwarte Woud in Duitsland richting Brisbane, Australië. Met een lengte van circa 18 meter per stuk en een gewicht van circa 34 ton was het eerste deel van de rit door de smalle straatjes in het Zwarte Woud een bijzondere uitdaging. In Nederland wordt het gehele transport zeewaardig ingepakt en wordt de reis vanaf midden juni per schip richting Australië voortgezet. Medio augustus zullen de slibdrogers in Australië aankomen. Daarna volgt de montage. Begin 2022 wordt het project afgesloten met de inbedrijfstelling.

Media

Gallery

Website

Downloads

Deel op Social Media

Scroll naar top