ELIQUO levert belangrijke bijdrage aan verwerking van Australisch zuiveringsslib

Beschrijving

ELIQUO levert belangrijke bijdrage aan verwerking van Australisch zuiveringsslib

Logan City Council is hard op weg om in Australië de eerste installatie op praktijkschaal te realiseren voor de energieneutrale verwerking van zuiveringsslib van de plaatselijke rioolwaterzuivering (RWZI). Downer Utilities Australia en ELIQUO hebben een contract getekend voor het ontwerp en de levering van twee EloDry NT48 slibdrogers. Deze lage temperatuur banddrogers zullen het ontwaterde slib van de RWZI gaan drogen, alvorens dit verwerkt wordt door een vergassingsinstallatie. Het totale slibvolume en kosten voor de slibverwerking zullen daarmee aanzienlijk minder worden.

Na het afronden van de ontwerpfase zullen de slibdrogers geproduceerd worden in de Duitse fabriek van ELIQUO. Verscheping van de drogers staat gepland voor juni 2021. Na aankomst in Australië worden de drogers geïnstalleerd en in december 2021 zal het hele proces worden getest en opgestart.

De reeds opgedane kennis van ELIQUO in Nederland en Duitsland op diverse slibverwerkingsprojecten komt goed van toepassing in dit specifieke project.

Media

Gallery

Website

Downloads

Deel op Social Media

Scroll naar top