Het belang van stedelijk groen
Wavin Nederland B.V.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor steden is regenwater al lang staatsvijand nummer één. Verstedelijking en een steeds complexere infrastructuur, met een groeiende hoeveelheid verkeer, hebben geleid tot een grote uitdaging voor steden als het gaat om regenwater:
hoe komen we er zo snel mogelijk van af? De stijgende temperaturen maken dit probleem nog urgenter: de oncomfortabele leefomstandigheden in de steden waarin we leven, zullen erdoor toenemen. Extreme weersomstandigheden volgen elkaar in hoog tempo op, met hevigere buien en soms zelfs overstromingen als gevolg, met daartussen lange warme en droge perioden. Steden hebben meer dan ooit moeite om extreme hoeveelheden regenwater te verwerken.

Als expert in (regen)watermanagement zijn we er trots op dat we slimme oplossingen vinden om deze problemen aan te pakken, en vaker wel dan niet lossen we problemen op door meerdere oplossingen voor andere problemen met elkaar te verbinden tot één. Het oplossen van problemen met regenwaterafvoer en tegelijkertijd bijdragen aan het creëren van meer afkoelingsplekken, zuurstof en het toevoegen van karakter aan grijze steden is een interessante uitdaging. We moeten oplossingen met elkaar verbinden en combineren om problemen op te lossen, meer in het bijzonder: we moeten de perceptie die steden hebben als het gaat om regenwater helpen veranderen als we echt toekomstbestendige steden willen bouwen. In plaats van regenwater te behandelen als gevaarlijk, wat het kan zijn, moeten we kijken naar de voordelen van water. Simpel gezegd, beter blauw (regenwater) beheer leidt tot beter groen beheer, wat enorm helpt bij het koel en leefbaar houden van onze grijze (stedelijke) omgeving.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Downloads

Scroll naar top