HILLER technology – thickening centrifuge at the Munich Grosslappen WWTP.
Hiller GmbH

HILLER technologie – indikkingscentrifuge bij RWZI Grosslappen (München)

Hoge droge stof percentages bij lage viscositeit om de capaciteit van de vergisting te vergroten. Mogelijk gemaakt door toepassing van HILLER Lysaat technologie.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

HILLER technologie voor indikking en desintegratie van surplus slib met HILLER indikkingscentrifuges op de RWZI Grosslappen in München.

Op de RWZI “Gut Großlappen” werd het surplus slib tot nu toe statisch ingedikt. Voor het samen met HILLER gerealiseerde project kon het slib met max. 5 – 6% DS naar de vergistingsreactoren worden gepompt. Een hogere indikking gaf een te hoge drukopbouw voor de geïnstalleerde pompen.
Voor het (hydraulisch) ontlasten van de vergisting reactoren was de doelstelling om in te dikken tot 8% DS. In 2019 kreeg HILLER de opdracht voor het uitvoeren van een grootschalige test met een mobiele indikkingscentrifuge.
Het doel van de test was het verkrijgen van betrouwbare performance gegevens die gebruikt kunnen worden voor een systeemvergelijking tussen statische indikking en machinale indikking met een indikkingscentrifuge voorzien van Lysaat desintegratie.
Resultaten:
– Surplus slib kan zeer stabiel worden ingedikt met lysaat technologie tot 10% DS.
– Gebruik van de desintegratie unit kan de viscositeit van het ingedikte slib met ongeveer 1/3 worden gereduceerd.
– Het bestaande pompsysteem was in staat om een tot 8% DS ingedikt slib probleemloos over een lengte van 300 m te kunnen verpompen. (een drukvermindering van 33% in vergelijking met een systeem zonder desintegratie unit).
– Stabiel scheidingsrendement van 98,5% voor het centraat.
– Reproduceerbare resultaten ongeacht de slibspecificaties.
De effecten van de langere verblijftijd in de vergistingsreactor door volumevermindering, zoals een hogere biogas opbrengst, verbeterde stabilisatiegraad en een hogere organische afbraak waren voor de besluitvormers de basis om in oktober 2020 dit project openbaar aan te besteden.
HILLER kreeg de opdracht voor de bouw van een complete indikkingsinstallatie voor 100 m³/h, die geplaatst moest worden in containers. De nieuwe indikkingslijn werd in april 2022 in gebruik genomen en bevestigde vanaf het begin de eerdere testresultaten.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top