Hollands Noorderkwartier kiest voor slim, duurzaam en ELIQUO
Eliquo Water and Energy B.V.

Hollands Noorderkwartier kiest voor slim, duurzaam en ELIQUO

Contract met Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) voor het ontwerp en de realisatie van een nieuwe rioolwaterzuiveringsinstallatie (rwzi) in het Noord-Hollandse Oosthuizen.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

De bestaande rwzi van Oosthuizen is gebouwd in 1988 en is toe aan een grondige renovatie. Verschillende onderdelen moeten deels of geheel worden vervangen om ook in de toekomst ‘schoon water’ te kunnen garanderen. HHNK heeft er voor gekozen om de rwzi geheel te vervangen en op het terrein van de bestaande zuivering een nieuwe rwzi te bouwen. Hiermee wordt een belangrijke stap gezet om de regionale waterkwaliteit voor de komende decennia te borgen. HHNK heeft het uitgangspunt dat er bij het ontwerp van de nieuwe installaties nadrukkelijk rekening gehouden wordt met slim gebruiken van grondstoffen, producten en goederen zodat deze vaker hoogwaardig hergebruikt kunnen worden.
Voor de vervanging van de rwzi Oosthuizen heeft HHNK gezocht naar koppelkansen op het gebied van innovatie, duurzaamheid en circulariteit. Hierbij is de keuze gemaakt om de Nereda® zuiveringstechnologie toe te passen. ELIQUO bouwt op het moment aan de 10e Nereda® installatie op RWZI Dodewaard. De installatie in Oosthuizen is de volgende!

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top