Innovatie in het inspecteren van afvalwaterleidingen van voorgespannen beton en asbestcement

Beschrijving

๐—ฆ๐—ฎ๐—บ๐—ฝ๐—น๐—ฒ๐˜€ ๐˜‚๐—ถ๐˜ ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ฝ๐—ฟ๐—ฎ๐—ธ๐˜๐—ถ๐—ท๐—ธ
Vanuit waterbedrijven is er de vraag om voorgespannen betonnen (sidero-cement) leidingen te inspecteren. Voor het onderzoek heeft Acquaint daarom verschillende leidingen ontvangen van diverse buitenlandse waterbedrijven om mee te testen. Uit de tests is naar voren gekomen dat de akoestische sensoren van de Acquarius belangrijke faalmechanismen kan meten. Voor sidero-cement betekent dit inspecties in verband met corrosie aan de waterkerende staalplaat, schade aan de verbindingen, draadbreuk en productiefouten in het wikkelen van de omtrekwapening. Het onderzoek naar deze specifieke leidingen helpt ook verder bij het inspecteren van andere type leidingen van beton.

๐—ก๐—ฎ๐˜‚๐˜„๐—ธ๐—ฒ๐˜‚๐—ฟ๐—ถ๐—ด ๐˜๐—ผ๐˜ ๐—ผ๐—ฝ ๐˜€๐˜‚๐—ฏ๐˜€๐˜‚๐—ฟ๐—ณ๐—ฎ๐—ฐ๐—ฒ ๐—ป๐—ถ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฎ๐˜‚
De inspectietools van Acquaint zijn in staat om vele verschillende materialen te meten, omdat de tools niet alleen de binnen en buitenste laag van de leiding in kaart brengen, maar ook op subsurface niveau. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij asbestcementleidingen in de afvalwatersector. H2S-aantasting (waterstofsulfide-aantasting) is hierbij een dominant faalmechanisme. Bij H2S-aantasting is het mogelijk om de resterende gezonde wanddikte te meten en in hoeverre de diameter is aangetast door corrosie. Dit laatste gebeurt op subsurface niveau. Het deel van de leiding waar het aantastingsproces nog gaande is, wordt ook in kaart gebracht.

๐—ฃ๐—ฟ๐—ผ๐—ณ๐—ถ๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ป ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฒ๐—น๐˜‡๐—ถ๐—ท๐—ฑ๐—ถ๐—ด๐—ฒ ๐—ฑ๐—ฎ๐˜๐—ฎ
De data van onze inspecties wordt opgeslagen in een online cloud-omgeving. Deze is gemakkelijk toegankelijk voor onze klanten. Hier zijn alle resultaten van de verschillende soorten leidingen overzichtelijk te vinden op รฉรฉn plek. Op basis van deze resultaten kunnen onderbouwde aannames gedaan worden met betrekking tot de kwaliteit van andere, soortgelijke leidingen. Hierdoor is inspecteren niet meer altijd noodzakelijk.

Media

Deel op Social Media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll naar top