LMX800 voor telemetrie in tunnel A5 bij Schiphol

Beschrijving

De huidige ABB PLC vervalt volledig en hiermee ook de besturing van alle genoemde installaties. Dit project omvat het kunstwerk 502, de onderdoorgang onder de rolbaan van Schiphol naar de vijfde baan (5P) en maakt deel uit van de verlengde Westrandweg A5.

De totale lengte van de onderdoorgang inclusief in- en uitritten beslaat circa 900 meter en bestaat uit twee verkeersbuizen. In het laagste gedeelte van het kunstwerk is een waterberging met pompruimte. Aan de zuidwest zijde van het kunstwerk is het dienstgebouw met de nodige technische voorzieningen voor het elektrisch voeden en besturen van de verschillende installatiedelen.

De bestaande installatie omvat de volgende onderdelen:
– pompinstallatie
– tunnelverlichting
– camera’s (CCTV)
– detectielussen
– gebouwinstallatie (ventilatie, verwarming, noodverlichting, airco)
– hulpposten (brandblussers, telefonie, toegang)
– brandmeldinstallatie
– noodstroomaggregaat

Al deze installaties functioneren via de huidige ABB-PLC, die tot voor kort aangesloten was op de verkeerscentrale van Rijkswaterstaat. Van Rijkswaterstaat heeft Speer Infra de opdracht gekregen om de locatie te ‘versoberen’. Dit betekent dat er diverse installaties niet meer gebruikt gaan worden en dienen te worden ontmanteld. De pomp-installatie bestaat uit vier pompen die, indien nodig, alle vier tegelijkertijd actief kunnen zijn.

Nieuwe situatie tunnel A5 met LMX800
De leveringen en werkzaamheden omvatten de elektrotechnische werkzaamheden voor het vervangen van de ABB-PLC voor het TMX onderstation, type LMX800. De huidige PLC vervalt volledig en hiermee ook de besturing van alle genoemde installaties.

In de nieuwe situatie gaat de nieuwe LMX800 de besturing en telemetrie verzorgen voor de bestaande installatiedelen:
– Tunnelverlichting
– Pompinstallatie
– Niveaumetingen
– Verwarmingsinstallatie (pompenruimte en bedieningsruimte)
– Ventilatie (pompenruimte)
– Calamiteitenschakeling

Media

Gallery

Website

Downloads

Deel op Social Media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Scroll naar top