Lubrafil filtratie oplossing cruciaal voor Riothermie toepassingen

Beschrijving

Zwembad Aarweide in Nieuwveen wordt sinds kort verwarmd met effluentwarmte. Met de vrij nieuwe technologie ‘riothermie’ (energie uit afvalwater kortweg TEA) wordt het zwemwater gasloos verwarmd met uit gezuiverd afvalwater afkomstige warmte. Deze warmte ontstaat tijdens het verwerkingsproces van afvalwater op de nabij gelegen AWZI Nieuwveen . Zwembad Aarweide is een van de eerste zwembaden in Nederland dat wordt verwarmd met effluentwarmte.

Lubrafil heeft voor dit proces de filterinstallatie aan zwembad Aarweide geleverd. In twee stappen wordt het effluent water voldoende gereinigd om de warmtewisselaars te beschermen. De door Lubrafil geleverde installatie bestaat uit Boll & Kirch voorfilter type 1.03, een Boll & Kirch zelfreinigend automatisch filter type 6.18, een boosterpomp met debietmeting en de volledig elektrische besturing inclusief schakelkast. Deze besturing communiceert met de benodigde warmtepompen.

Lubrafil is als filtratiespecialist inmiddels betrokken bij diverse projecten waar restwarmte van effluent (TEA / riothermie) wordt gebruikt voor het verwarmen van een zwembad of zelfs een industrieterrein. Onze filteroplossingen spelen daarbij een cruciale rol.

Media

Gallery

Website

Downloads

Deel op Social Media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll naar top