Multi-screen, hoogwaardig kunststof, zelfreinigend filter met een uniek mechanisme en innovatief ontwerp

Beschrijving

Dutch Filtration ontwerpt en bouwt filtersystemen en filterelementen inhouse. Daarbij zijn ze ook distributeur van Amiad in Nederland. Amiad Water Systems heeft een nieuwe serie automatische zelfreinigende filters ontwikkeld, het Sigma-assortiment. Deze serie bestaat uit de Mini Sigma en de Sigma Pro. De keuze om de filterhuizen en inwendige delen te maken van een mix van hoogwaardig kunststof betekent dat de filters extreem licht zijn en een compacte afmeting hebben.
Bovendien zijn de filters modulair en gemakkelijk aan te passen aan vele fysieke configuraties en kunnen ze indien nodig in series worden gegroepeerd. De constructie met hoogwaardige kunststoffen maakt de Sigma serie zeer resistent tegen een breed scala aan chemicaliën. Het Sigma-assortiment bestaat uit de Mini Sigma die geschikt is voor inlaatflensafmetingen van 50 mm tot 100 mm (2 “tot 4”) en de Sigma Pro die loopt van 100 mm tot 200 mm (4 “tot 8”). Ze zijn in staat om debieten van 30m3 / h tot 280m3 / h te verwerken en zijn bestand tegen drukken variërend van 1,5 tot 8,0 bar (22-116 psi). De Sigma-filterserie maakt gebruik van een automatische zelfreiniging met behulp van zuigmondtechnologie hiermee wordt de gegoten roestvrijstalen schermen schoon gemaakt. Deze schermen zijn beschikbaar van 50 tot 500 micron en zijn uitwisselbaar.
Het echt innovatieve aspect van de filters is de gloednieuwe ADI-P-controller die aansluit op de geavanceerde ADI-P-app. Deze beidt een volledige monitoring- en controlefunctie waardoor de gebruiker toegang heeft tot gedetailleerde filterprestatiegegevens op zijn smartphone of tablet. De operator kan de reinigingsprocedure voor het filter starten met behulp van een timerinterval dat is ingesteld op de controller, een signaal van de drukverschilsensor of via een handmatige start vanuit de eigen app.
De ADI-P-controller kan filterinformatie in zijn geheugen opslaan, klaar om te downloaden, telkens wanneer de telefoon of tablet binnen het bereik van Bluetooth * terugkomt.

Media

Deel op Social Media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Scroll naar top