Nieuw: duurzame corrosiebestendige filters

Beschrijving

STC Trade is een bedrijf dat zich richt op duurzame innovaties voor de scheepsbouw en de maritieme industrie. Het bedrijf biedt een milieuvriendelijk alternatief voor de gebruikelijke metalen filters.

Metaal is zeer corrosiegevoelig. De zware filters moeten regelmatig worden gereinigd en hebben veel onderhoud nodig. Bovendien gaan de filters in het zoute water slechts 1 tot 5 jaar mee.

De oplossing van STC Trade zijn filters van Hoge Dichtheid Polyetheen (HDPE) en wierpotten van glasvezelversterkte kunststof (GRE of GRVE), maar tevens ook van HDPE. Zowel HDPE als GRE is uitermate bestand tegen corrosie door zeewater, chemische middelen en aangroei van organismen en algen. Hierdoor is de levensduur aanzienlijk hoger, waardoor de uiteindelijke kosten een stuk lager uitkomen. Feitelijk is HDPE een zeer duurzaam materiaal dat een oneindige levensduur heeft.

Een ander voordeel is het ontwerp: de filters zijn licht in gewicht, waardoor ze gemakkelijk door één persoon kunnen worden opgetild en gereinigd. Hitte is geen probleem: de filters zijn bestand tegen temperaturen van -30˚ tot + 65˚ graden.

De filters worden gemaakt van geperforeerd kunststof materiaal, genaamd Perfoplast. De perforaties die over het algemeen worden toegepast zijn ronde gaatjes. De kleinste diameter, die een kwalitatief goed resultaat oplevert, is 2 mm met een doorlaatbaarheid van ruim 40%. Alle filters kunnen op maat worden gemaakt, ook in series.

STC Trade, gevestigd in Nederland, heeft in 2009 met succes de HDPE-filters in de Nederlandse superjachtindustrie geïntroduceerd. Meer dan 700 filters zijn inmiddels geïnstalleerd op verschillende superjachten over de hele wereld.

Grootste filter ooit
Met een hoogte van 1225 mm, een diameter van 900 mm en een inlaat van 613 mm heeft STC Trade voor een Griekse klant haar grootste filter ooit ontworpen en gemaakt. Het filter is verscheept naar Zuid Korea om ingebouwd te gaan worden.

Media

Gallery

Website

Downloads

Deel op Social Media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin