Overspoeld door data? Wordt het pompen of verzuipen?

Beschrijving

Een datatsunami klinkt bedreigend, maar de almaar toenemende stroom aan data biedt ook mooie kansen. Data is net als water; het komt uit allerlei verschillende bronnen en je moet het filteren en leiden anders blijft het troebel en onbruikbaar.

Bij Waterleiding Maatschappij Limburg weten ze met behulp van AVEVA de data om te zetten in waardevolle informatie. Informatie die voor iedereen, van kantoorpersoneel tot en met procesoperators, voorhanden is.

De (proces)data wordt hier verzameld, gevalideerd en geanalyseerd voor de optimalisatie van de drinkwaterproductie. Het maakt dat er patronen herkenbaar en voorspelbaar worden op basis waarvan de productie tijdig op- en afgeschaald kan worden. Zo kan de waterlevering aan meer dan een half miljoen huishoudens en nog eens zo’n 1.500 zakelijke klanten gegarandeerd worden.

In dit geval betreft het water, maar optimalisatie op basis van data biedt kansen voor elk (productie)bedrijf. We gaan doelgerichter sturen op basis van KPI’s om de prestaties te verbeteren.

Sneller, beter en slimmer werken kan laagdrempelige starten met een proof of concept. Met een helder doel en een afgebakende scope kunnen snel resultaten geboekt worden.
In een videopresentatie van 20 minuten licht ik samen met mijn collega Jasper Zondervan toe hoe WML sinds 2016 meters maakt met AVEVA. Daarnaast lichten we toe hoe we een proof of concept data analytics ook met u vorm kunnen geven.

Media

Deel op Social Media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll naar top