The use of planetary drives in your application
Rossi BeNeLux Bv

Planetaire aandrijvingen voor uw applicatie?

Planetair de oplossing? Thermisch vermogen? S1 bedrijf

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

“Dat is toch die aandrijving met temperatuurproblemen?” Dat is een veelgehoorde opmerking die wij bij onze klanten te horen krijg in het eerste gesprek. Om meer duidelijkheid te geven over de (on)mogelijkheden van een planetaire aandrijving gaan we even terug naar de basis.

De planetaire reductor
Anders dan een gebruikelijke reductor biedt een planetaire reductor de mogelijkheid om in een zeer compacte ruimte een gigantisch koppel over te brengen.

Een planetaire reductor is opgebouwd uit trappen; Per trap heb je een zonnewiel, een planeetwiel en een satellietwiel die samen een bepaalde ratio/overbrengingsverhouding vormen.

Het thermisch vermogen
Ook in een planetaire reductor is er sprake van wrijving en warmteontwikkeling binnenin de kast. Als bij een “normale” reductor wordt de planetaire variant gekoeld door middel van een oliebad.

Vanwege de compacte opbouw van een planetaire aandrijving en het gebrek aan ruimte voor koeling ,zowel inwendig als uitwending, wordt een planetaire aandrijving in de basis een stuk warmer dan een vergelijkbare kegelwielreductor.

Is dit dan jammer? Ja, natuurlijk was het mooi geweest als het thermisch vermogen gelijk was geweest aan het maximale vermogen wat een reductor, mechanisch gezien, aan zou kunnen. Gaat dit dan ècht een probleem voor de applicatie vormen? Het antwoord hierop is in de meeste gevallen een grote nee.

Verbeteren van het thermisch vermogen
Er zijn namelijk verschillende mogelijkheden waarmee je het thermisch vermogen van een planetaire reductor kan verhogen. Daarnaast kunnen wij gaan rekenen met de verschillende variabelen in bijvoorbeeld bedrijfsomgeving, bedrijfstypes en veiligheidsfactoren om tot de perfecte oplossing te komen.

Een planetaire reductor is dè oplossing om een zeer hoog koppel over te brengen of om een zeer lage uitgaande snelheid te bewerkstelligen.

Benieuwd naar de (on)mogelijkheden voor uw applicatie? Wij helpen u graag verder.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top