PlasticRoad wint Waterinnovatieprijs – categorie ‘Voldoende water’

Beschrijving

De PlasticRoad won de Waterinnovatieprijs in de categorie ‘Voldoende water’. De Waterinnovatieprijs is een initiatief van de Unie van Waterschappen en de Nederlandse Waterschapsbank (NWB Bank). De winnaars van de Waterinnovatieprijs wonnen een glaskunstwerk van Gert Bullée.

De organisatie over de PlasticRoad

“Van een nood een deugd maken. Dat typeert deze winnaar. Door klimaatverandering heeft Nederland steeds vaker te maken met hoosbuien. En omdat in steden zoveel verhard is, kan zo’n plotselinge grote hoeveelheid water slecht worden afgevoerd. PlasticRoad biedt een oplossing: wegen aanleggen die regenwater bufferen. Zelfs met een zeer hoge grondwaterstand is de PlasticRoad in staat 0,3 m3 per m2 aan water te bergen en te infiltreren. Daarnaast weegt de PlasticRoad maar 48 kg/m2: de lichtste verharding ter wereld.”

Bekroning door de Unie van Waterschappen

Anne Koudstaal, één van de bedenkers van de PlasticRoad is trots op deze mooie prijs van de Unie van Waterschappen: “De PlasticRoad biedt een totaaloplossing voor het klimaatbestendig maken van infrastructuur. Van snelle, duurzame aanleg en hergebruik van plastic afval tot de holle ruimte voor het geleidelijk opslaan en vervolgens afvoeren van regenwater. Het PlasticRoad-team en de PlasticRoad partners zijn zeer blij dat de Unie van Waterschappen de mogelijkheden van deze innovatie hebben beloond. Dit is hele mooie bekroning op de geleverde inspanningen dit jaar en geeft ons veel positieve energie richting komend jaar.”

Media

Deel op Social Media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll naar top