Pompputten lossen probleem piekbelasting riool in Noordwijk op

Beschrijving

Gedurende het jaar hebben recreatieparken een sterk schommelende bezetting. Dat is te merken aan de hoeveelheid rioolwater wat afgevoerd moet worden. Soms kan de capaciteit van de bestaande rioleringen niet voldoende zijn om op piekdagen het rioolwater af te voeren. Dat gebeurde bij drie grote recreatieparken in Noordwijk. Om de pieken op te kunnen vangen besloot de gemeente Noordwijk tot reconstructie van het riool, waaronder het plaatsen van pompputten. Onze specialisten werden benaderd om pompputten te ontwerpen en fabriceren.

Met eerdere projecten heeft ons bedrijf veel ervaring met de fabricage van kunststof pompputten. Voor dit project ontwierpen onze specialisten pompputten van het duurzame kunststof HPE. In tegenstelling tot beton wordt deze kunststof niet aangetast door rioolgas.
Wij ontwikkelden exemplaren met een hoogte van 4,5m en een diameter van 2,2m. Die bieden per stuk een capaciteit van 12.000 liter rioolwater. De putten werden in onze eigen werkplaats in Zaandam gebouwd. Met een dieplader werden de 4800kg zware putten op locatie afgeleverd. Aannemer Van Vulpen BV plaatste de putten, waarvoor Van der Linden Pomptechniek bv de pompen leverde.

Meer weten over oplossingen in kunststof leidingtechniek? Neem contact met ons op, bel 075 – 631 4841, of neem contact op via het online contactformulier.

Media

Gallery

Website

Downloads

Deel op Social Media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Scroll naar top