Samenwerking Lubrafil en TMX in de filtratietechnologie

Beschrijving

Geen één praktijksituatie is hetzelfde als het om vaak wisselende filterbelasting gaat. Hierdoor is het moeilijk om een tijdsinterval voor periodiek onderhoud te geven. Het doel is om het niet te vroeg maar zeker ook niet te laat uitvoeren. Het idee ontstond om te komen tot een Boll & Kirch filterinstallatie dat zelf aangeeft wanneer onderhoud nodig is.

Lubrafil heeft samen met TMX een concept ontwikkeld waarin periodiek onderhoud kan worden gepland en het filterelement op afstand zelf kan aangeven, wanneer onderhoud nodig is. Hierbij draagt toepassing van het Smart SCADA Filtration System bij aan de verlaging van de operationele kosten en ook vanuit duurzaamheidsperspectief is vervanging op basis van conditiemeting een goede zaak.

Samenwerking Lubrafil en TMX voor een echte end-to-end oplossing
In goede samenwerking is het Smart SCADA Filtration System ontworpen bestaande uit een Boll & Kirch AquaBoll filter samen met een besturingskast waarin het TMX onderstation, de LMX401, is opgenomen; een intelligente PLC, alarmmelder en datalogger in één. In de besturingskast is een LMX899 touchscreen display aanwezig om snel en gemakkelijk de status van het systeem in te zien. Naast de communicatieverbinding en dataopslag waarin security een belangrijk speerpunt is, zijn er ook regelingen geschreven voor onder meer alarmering. Via de TMX-Net Pro hoofdpost kunnen wij dagelijks op elk gewenst moment inloggen en monitoren.

Na enkele pilots draait nu op het bedrijventerrein Schoterhoek II in Nieuwveen, deel uitmakend van de gemeente Nieuwkoop, de eerste installatie. Op dit duurzaam industrieterrein is een uniek warmtenet gerealiseerd. Dit warmtenet heeft als bron het effluent (gezuiverd rioolwater) van de Afvalwaterzuiveringsinstallatie Nieuwveen. Het Smart SCADA Filtration System, met de daarbij behorende lage onderhoudskosten, is in dit warmtenet geïntegreerd.

Bezoek voor meer informatie ook het bedrijf Lubrafil op stand, nummer C.118

Media

Deel op Social Media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll naar top