Sime Darby Oils Demi water installation
RWB BV

Sime Darby Oils Demiwaterinstallatie

Op verzoek van Sime Darby Oils heeft RWB Water een ontwerp voor de waterbehandelingsinstallatie uitgewerkt voor het verwerken van rivierwater tot demiwater. Eind 2021 heeft Sime Darby Oils RWB Water de opdracht gegeven om deze installatie te realiseren.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Sime Darby Oils is ‘s werelds grootste producent van gecertificeerde duurzame palmolie. Zij neemt voor haar ketel- en proceswater een mix van rivier- en drinkwater in. Rivier of oppervlakte water is goedkoop en milieutechnisch minder belastend voor ons steeds schaarser wordende drinkwatervoorziening. Naast deze voordelen is rivierwater altijd voorradig, waarmee het risico dat Sime Darby Oils tijdens droogte (tijdelijk) door het drinkwaterbedrijf wordt afgesloten is afgedekt.
Met andere woorden deze oplossing is niet alleen milieutechnisch en economisch interessant maar verhoogt tegelijkertijd de bedrijfscontinuïteit van Sime Darby Oils.

Op verzoek van Sime Darby Oils heeft RWB Water een ontwerp en offertevoorstel voor de waterbehandelingsinstallatie uitgewerkt voor het verwerken van rivierwater tot demiwater.
Op basis van investerings- en operationele kosten in combinatie met een doordacht ontwerp heeft Sime Darby Oils eind 2021 RWB Water opdracht gegeven om deze installatie te realiseren.

De gehele systeem bestaat uit:
– Voorbehandeling flocculatie, continue zandfiltratie
– Ontharding middels ionenwisselaar (anti—scalant dosering was niet toegestaan door Rijkswaterstaat)
– Microfiltratie
– Omgekeerde osmose installatie
– Handbediende CIP installatie voor het reinigen van de micro filtratie en RO installaties
– Centrale aansturing middels PLC

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top