Steden klimaatbestendig maken
Wavin Nederland B.V.

Steden klimaatbestendig maken

Hoe lossen we de regenwater puzzel op?

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Klimaatverandering verandert de neerslagpatronen over de hele wereld. Elk jaar komen regenbuien en overstromingen steeds vaker voor en worden ze steeds heviger. Omgekeerd neemt droogte ook in intensiteit toe. En steden ondervinden de gevolgen van beide – extreme regenval en ernstige droogte. Gemeentelijke waterbedrijven, die al onder druk staan door decennia van onder investering en verouderende infrastructuur, worden nu geconfronteerd met een heel nieuw spectrum van uitdagingen, als gevolg van klimaatverandering, groeiende stedelijke bevolking en oude drainage- en rioleringssystemen die ontoereikend zijn om de huidige regenval te verwerken.

De uitdaging om de puzzel van het regenwater op te lossen is iets dat de innovators en stormwatertovenaars bij Wavin met beide handen hebben aangepakt… en opgelost. We hebben elk stukje van de regenwaterpuzzel onderzocht – van hoe om te gaan met overstromingen, droogte en oppervlaktewatervervuiling tot uitputting van grondwater en stedelijke hittestress. Dit zijn de 5 grootste uitdagingen waar steden vandaag de dag voor staan op het gebied van regenwater.

Onze benadering van het evalueren en meten van de duurzaamheid van stedelijke drainageprojecten is holistisch van aard – bestaande uit niet-structurele en structurele maatregelen zoals straatkolken en boomreservoirs. Duurzame dempings- en inflatiekratten zijn onze kracht. En we hebben duurzame oplossingen gecreëerd met als belangrijkste kenmerken: snel en eenvoudig te verplaatsen, installeren en onderhouden, betrouwbaar, praktisch, veelzijdig en duurzaam – van de Wavin Tegra straatkolk, AquaCell infiltratie-units en Q-Bic Plus regenwaterunits tot onze unieke ombouw van Q-Bic Plus voor gebruik als waterreservoirs voor bomen.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Downloads

Scroll naar top