Successful pilot in the municipality of Amersfoort with biological fat breakdown continued.
Macero B.V.

Succesvolle pilot in gemeente Amersfoort met biologische vetafbraak voortgezet.

“Het extra reinigen is niet meer nodig. Daarbij komt dat het reinigen wat we standaard nog moeten doen ook veel makkelijker gaat, want het vet dat nog achterblijft is veel zachter. Je zou dat in principe met een tuinslang nog weg kunnen spuiten.”

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Waar bij het ene riool, gemaal of vetvanger geen vetophopingen voorkomen, moet het andere wekelijks gereinigd worden. Ieder stelsel is anders – iets wat Macero, specialist in duurzaam en biologisch afvalwaterbeheer, kan beamen. Bij hun fullservice dienstverlening behoort dan ook een vrijblijvende proefperiode. Een pilot, zoals zij dat zelf noemen. Gedurende deze pilot, die een jaar duurt, wordt de Groene Vetvreter aan het werk gezet op een probleemlocatie, waardoor terugkerende verstoppingen en overlast door vet worden verholpen en het ontstaan van nieuwe knelpunten wordt voorkomen. Iets wat gemeente Amersfoort na het afronden van zo’n dergelijke pilot kan bekrachtigen.

Han Lensink, adviseur Water en Riolering bij gemeente Amersfoort, vernam de succesverhalen bij collega-gemeente Soest en kwam zo op het spoor van Macero. André Goedhart, teamleider bij ROVA, was ook nieuwsgierig en stemden in met de pilot. “In juni 2021 hebben we samen met Macero de locaties bekeken en is een plan opgesteld voor het behandelen van de vetproblemen,” licht Lensink toe.

Hardnekkige problemen
Op het plan werd akkoord gegeven en zo werd de pilot op twee locaties, waar de problemen fors waren, in augustus 2021 opgestart. “De eerste locatie bevindt zich in de historische binnenstad, in een gemengd stelsel met een zinker en een riooloverstort. Deze zinker werd iedere vrijdag nagekeken om te voorkomen dat deze gedurende het weekend dichtslaat met vet en er een overstorting plaatsvindt. In het verleden, als er te veel vet werd geconstateerd, werd dat weggezogen, wat vrijwel wekelijks gebeurde,” aldus Lensink.

Lees het volledige artikel verder via de link.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top