Ultrasoon sensoren in de ´Blue Battery´

Beschrijving

Sensortechnologie is meestal een zeer klein onderdeel van elke toepassing en maakt vaak het verschil in vele toepassingen. Bijvoorbeeld in de Blue Battery van AquaBattery; een elektrisch energieopslagsysteem dat gebruik maakt van membraantechnologie, water en keukenzout. Om het niveau van de vloeistoffen in de verschillende tanks te meten, werden in hun werkplaats tests uitgevoerd met behulp van de ultrasone sensoren van elobau. Robuuste meetelementen met de juiste IP-klasse, gewenste nauwkeurigheid, meetbereik en de mogelijkheid tot uitlezing door de betreffende regelaar.

Enkele jaren geleden werd AquaBattery opgericht door vijf jonge mannen die specifieke ideeën hadden over een goedkope maar effectieve manier om elektrische energie op te slaan. Een belangrijk thema in een tijd waarin het risico bestaat op een overschot aan energie als gevolg van overproductie van PV-panelen en teruglevering niet altijd mogelijk of lucratief (meer) is.

Er zijn veel mogelijkheden om energie op te slaan, waarvan de gewone “batterij” – die werkt met lood- of lithiumcellen – de bekendste is. Een groot nadeel van dit soort accu’s is dat de gebruikte materialen deels giftig, duur en ontvlambaar zijn, tot ontploffingsgevaar aan toe. Hoe kan dit worden veranderd?

Omdat iedereen een achtergrond heeft in het thema “water”, was de oplossing voor Blue Battery om energie op te slaan door gebruik te maken van het mogelijke verschil tussen zout en zoet water. “De technologie om elektriciteit te produceren door zout en zoet water langs membranen te laten stromen is al bekend uit de jaren zestig”, zegt COO Emil Goosen. “Door het principe om te keren is het echter ook mogelijk om energie te besparen met dezelfde membraantechnologie, en dat is precies wat er in onze Blue Battery gebeurt.
Volg de link om verder te lezen en ontdek hoe elobau’s ultrasoon sensor helpt om nauwkeuriger en stabieler te meten.

Media

Gallery

Website

Downloads

Deel op Social Media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Scroll naar top