Vacuüm verpakken van vers vlees

Beschrijving

Het gebruik van vacuüm of beschermend gas tijdens het verpakkingsproces is één van de meest gebruikte methodes om vers vlees, worsten en kant-en-klaarmaaltijden hygiënisch te verpakken in geportioneerde verpakkingen met een lange houdbaarheidsdatum. Busch ontwikkelde in 1963 de eerste vacuümpomp speciaal voor deze toepassing. Vandaag de dag worden de Busch R 5 draaischuifvacuümpompen wereldwijd gebruikt in ontelbaar veel verpakkingsmachines. Het intrinsieke werkingsprincipe is niet veranderd maar Busch heeft de vacuümpompen constant doorontwikkeld en aangepast aan de behoeften van de markt. Om de beste verpakkingsresultaten te bereiken, moet er bij het ontwerp van de vacuümpomp rekening worden gehouden met de wisselwerking tussen de individuele factoren. Een integrale benadering van vleesverwerking en samenwerking tussen de fabrikant van de vacuümpomp, die van de verpakkingsmachine en de operator zijn de belangrijkste voorwaarden om de beste kwaliteit te kunnen bereiken.

Media

Deel op Social Media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Scroll naar top