Waarom PE voor pompput of inspectieput gebruiken?

Beschrijving

Aantasting beton

In het riool bevinden zich altijd gassen, dampen en vloeistoffen. Één van die gassen is H2S (zwavelwatersof), wat herkenbaar is aan de geur van rotte eieren. Onder invloed van bacteriën kan H2S in het rioolstelsel worden omgezet tot zwavelzuur. Dit zuur heeft destructieve gevolgen voor het beton in het rioolstelsel. Gevolgen zijn lekkages waarbij afvalwater in de grond of grondwater in het riool terechtkomt. In beide gevallen een zeer ongewenste situatie.

Ongevoelig voor de meeste zuren

PE is ongevoelig voor de meeste zuren. Een pompput of inspectieput van PE is dus veel duurzamer, betrouwbaarder en heeft ook nog veel minder onderhoud nodig. Omdat PE putten niet door corrosie zullen lekken, zijn ze veel beter voor het milieu. Bovendien is PE een kunststof wat uitstekend te recyclen is en daardoor dus herbruikbaar is.

Flexibel in maatwerk

Omdat PE goed te verwerken is zijn we erg flexibel in maatwerk. Dat komt goed van pas bij het plaatsen van de aansluitingen en het maken van andere afmetingen. Vooral in het geval van een bolle bodemput.
Onze gecertificeerde lassers leveren kwaliteitsproducten af gemaakt uit onderdelen met KOMO keur. Mocht het groter moeten dan de maximale diameter 1000 mm die de bolle bodemput kenmerkt, dan kunnen we overstappen op onze wikkelbuisput. Deze wikkelbuisput kan wel tot diameter 3500 mm gemaakt worden. De mogelijkheden in variatie zijn bijna onbegrensd. Doordat deze putten rond zijn, zijn deze zeer goed bestand tegen grond – en waterdruk. Gemeenten, aannemers en leveranciers van pompen behoren tot onze vaste klanten.

Benieuwd naar onze mogelijkheden? Bel onze experts (Tel: 075 631 4841) of stel uw vraag via het online contactformulier.

Media

Gallery

Deel op Social Media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Scroll naar top