Waterbesparend project met record!
RWB BV

Waterbesparend project met record!

Door Grolsch wordt op jaarbasis ca. 20.000 m³ aan spoelwater geloosd op het riool. Om dit spoelwater her te gebruiken en om te zetten in proces water, heeft RWB een keramische membraanfiltratie installatie ontworpen.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Het was één van de meest ingrijpende, waterbesparende projecten; het terugwinnen van spoelwater uit de waterbehandelings-installatie.

Sinds de bouw van een nieuwe fabriek in 2004 werkt RWB samen met Grolsch om de algemene waterzuiveringsinstallatie op het terrein te bedrijven, te onderhouden en te optimaliseren. Met het oog op de waterbesparende doelstellingen is gekeken naar de mogelijkheden om het spoelwater afkomstig van de zandfilters en de onthardingsinstallaties opnieuw te gebruiken.

Martin Bosscher, Brewing Utility Engineer: “Het leverde een behoorlijke bijdrage aan het recordjaar, er was nog nooit zo weinig water gebruikt. Een prestatie die mede mogelijk is gemaakt door een bijzondere filtermethode waarbij keramische membranen worden gebruikt om ons spoelwater te zuiveren en opnieuw te gebruiken.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top