Gorman-Rupp Europe

Gorman-Rupp Europe

Over ons

In 1933 ontwikkelde Gorman-Rupp zijn eerste zelfaanzuigende centrifugaalpomp. Een pomp die betrouwbaarheid en prestaties combineert bij extreme omstandigheden.

Gorman-Rupp is sindsdien uitgegroeid tot een van ‘s-werelds toonaangevende fabrikanten van pompen. Er zijn in die tijd meer dan een miljoen Gorman-Rupp-pompen en pompstations geïnstalleerd. Met ons uitgebreide assortiment, en de kennis en ervaring van onze meer dan 1.000 medewerkers, gaan we elke technische uitdaging graag aan.

U hoeft zich niet langer bezig te houden met ingewikkelde ontwerpen. Gorman-Rupp ontwerpt en bouwt voor u het complete pompstation. De zelfaanzuigende centrifugaalpompen worden in onze fabriek gemonteerd in een speciaal daarvoor ontworpen behuizing en zijn snel en veilig bereikbaar. Tijdsbesparend, veilig en hygiënisch werken. Bovendien ‘plug-and-play’.

Onopvallend van buiten, pure high-tech van binnen. Elk Gorman-Rupp Reliasource® pompstation wordt klantspecifiek gebouwd en zit vol technologie. De pomp (standaard van 2″ tot en met 6″), aandrijving, besturing, verlichting en verwarming: alles zit in de zeer compacte behuizing van glasvezelversterkte polyester. Onderhoudsarm, en corrosie- en vandalismebestendig.

Naast Reliasource®, biedt Gorman-Rupp ook het zgn. SCS System® voor de rioolwaterbranche. Voor de meest gangbare soorten pompstations (pompen in droge kelder, dompelpompen of bovengrondse pompinstallaties) moet een hoofdput worden gebouwd. Dat is een duur systeem, zowel bij de installatie als tijdens het gebruik. Het SCS System® van Gorman-Rupp is een geïntegreerde technologie met een schuine mini-collector, zodat er geen put hoeft te worden geïnstalleerd. Bij elke pompcyclus worden drijvende zaken en sedimenten weggevoerd zonder het risico op opeenhoping of verstopping. Dit pompstation is dan ook zelfreinigend.

De radicale eenvoud van de bouw én de grote energiewinst tijdens gebruik zorgen voor aanzienlijk lagere investerings- en exploitatiekosten. Dit unieke vernieuwende systeem is modulair en in te passen in elke situatie.

Nieuws

Vacatures

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll to Top