Tips & Tricks

Voor een succesvolle deelname

Haal alles uit uw deelname!

Bij een beursdeelname komt er veel op u af. Voorafgaand moet u een aantal zaken voorbereiden en uw klanten uitnodigen. Tijdens de beurs wilt u zoveel mogelijk uit uw beursdeelname halen. En na afloop van beurs wilt u de bezoekers die u heeft gesproken natuurlijk een zo goed mogelijke opvolging geven. Kortom, er komt veel op u af. Op deze pagina is alles voor u op een rij gezet. Helemaal onderaan de pagina vindt u ook nog een checklist en een overzicht van belangrijke deadlines.

1. Wat maakt u uniek?

Wat maakt uw bedrijf uniek? Wat maakt uw product anders en innovatiever dan die van uw concurrenten? En waarom moeten potentiële klanten voor u kiezen?

2. Wat zit er in mijn EasyGo marketingpakket?

Een onderdeel van uw deelname aan een Easyfairs event is het EasyGo pakket. Dit pakket helpt u in contact te komen met méér potentiële klanten. Door middel van digitale marketing technologieën zoals My Easyfairs, de Smart Badge Reader en de Visit Connect web applicatie maken we uw event nog makkelijker. 

Er zijn drie verschillende pakketten: EasyGo Leads, EasyGo Plus & EasyGo Premium. Bent u vergeten welke u heeft afgesloten? 
Kijk dan in uw deelname bevestiging in uw mail of login op My Easyfairs en bekijk uw pakket onder uw deelname. 

Welk pakket u ook heeft, EasyGo maakt het genereren en opvolgen van leads makkelijker. In de bijlage vindt u een overzicht van alle onderdelen.
Voor het upgraden van uw pakket kunt u naar My Easyfairs, beheer stand en dan bovenin naar View Packages. Vraag hier een offerte aan of neem contact op met uw sales contactpersoon. 

3. Hoe laat ik mijn stand er aantrekkelijk uitzien?

Er komt veel kijken bij het voorbereiden van uw stand. Daarom hebben wij het u een stuk makkelijker gemaakt en vindt u hier een overzicht van de belangrijkste punten en deadlines. Bekijk daarnaast het deelnemershandboek voor meer details en bekijk de video voor meer tips & tricks.

4. Zo valt u op

In deze video hebben we het over de ervaring die u de bezoekers van uw beursstand wilt geven. U hebt in het verleden vast ook weleens beurzen bezocht. En u zult zich waarschijnlijk herinneren: er zijn altijd een paar beursstands die meer in het oog springen dan andere. 

5. Het stand personeel

Na het aantrekkelijk maken van uw stand, hebben we het in deze video over een andere belangrijk onderdeel: uw stand personeel. 

6. Hoe duurzaam kunt u uw stand maken?

Welke maatregelen kunt u nemen om uw ecologicshe voetafdruk tijdens het evenement te beperken?

7. Zo promoot u uw deelname

Het promoten van uw deelname én organisatie is simpel. De video hier rechts legt het allemaal precies stap voor stap voor u uit. 

Deelname aan deze service is gemakkelijk. U uploadt de relatielijst (max. 3000 adressen) in onze beveiligde omgeving in My Easyfairs en dan zorgen wij voor een professionele en persoonlijke uitnodiging met uw bedrijfsnaam erop.

Zodra u bent ingelogd in My Easyfairs kunt u uw bedrijfsinformatie invullen als u dat nog niet had gedaan. Als dat allemaal is ingevuld komt u op de pagina terecht waarbij u een overzicht krijgt van alle mogelijkheden om uw profiel aan te vullen. U kunt hier producten, innovaties, nieuwsitems en vacatures toevoegen. 

Wij hebben voor u kant en klaar marketingmateriaal dat u zo kunt downloaden in My Easyfairs. U kunt dit marketingmateriaal 1 op 1 gebruiken in bijvoorbeeld een nieuwsbrief, sociale media of mailing.

8. Tijd om leads op te volgen

Na het evenement is het tijd om contact op te nemen met alle mensen die meer wilden weten over uw bedrijf en uw producten.

9. Zorg voor meer zichtbaarheid door uw bedrijfsprofiel te optimaliseren

Uw deelname begint al voor het event gestart is. Vul uw profiel op My Easyfairs helemaal in om bezoekers alvast de mogelijkheid te geven om kennis te maken met uw bedrijf.

Vul als eerste stap alle basisinformatie van uw bedrijf in. Schrijf daarnaast ook een stukje tekst over wat de bezoeker van u als exposant kan verwachten. 
Bij een EasyGo Plus of Premium pakket heeft u ook de mogelijkheid om uw logo te uploaden. 
Als laatste stap vergeet niet om de bedrijfscategorie toe te voegen. 

U kunt uw eigen profiel gemakkelijk bekijken via onze website.
Via deelnemers vindt u op alfabetische volgorde uw eigen profiel en hoe deze eruit ziet. 

10. Verwelkom meer bezoekers in uw stand door het gebruik van de Uitnodigingsservice

Zonder visitekaartjes en alles in een digitaal overzicht! Easyfairs heeft de Smart Badge Reader en Visit Connect speciaal ontwikkeld om op een duurzame en efficiënte manier leads vast te leggen tijdens een event. 

Wij bieden 2 digitale mogelijkheden aan om bezoekersinformatie direct vast te leggen. De Smart Badge Reader en Visit Connect zijn ontwerpen om op een gemakkelijke manier informatie van bezoekers vast te leggen. 

Easygo is een servicepakket gebaseerd op de laatste ontwikkelingen binnen de digitale marketingtechnologie. 
Het maakt deel uit van het standaardaanbod van Easyfairs, maar u kunt een van de drie pakketten kiezen dat het beste bij uw doelstellingen past.

Visit Connect is online omgeving die u kunt openen op je smartphone of tablet. Met Visit Connect verzamelt u gemakkelijk informatie van bezoekers op uw stand. Door middel van het scannen van de bezoekersbadge met de tool, ontvangt u alle gegevens die u nodig heeft voor leadopvolging. 

  1. Weet ik hoeveel Smart Badge readers er in mijn pakket zitten?
  2. Heb ik mijn Smart Badge reader opvallend op de stand geplaatst?
  3. Heb ik mijn medewerkers ingelegd over de werking van de reader?
  4. Hebben mijn medewerkers de internetpagina van Visit Connect openstaan?
  5. Hebben mijn medewerkers voor Visit Connect allemaal een eigen profiel?
  6. Bij vragen staat onze afdeling Exhibitor Activation voor u klaar

11. Verhoog het aantal leads door maximaal gebruik te maken van de Smart Badge technologie

Tijdens de vakbeurs heeft u digitaal leads verzameld met de Smart Badge Reader en Visit Connect. Die wilt u natuurlijk graag opvolgen. In deze video laten we u daarom  zien hoe u gemakkelijk uw leads ontvangt, download en opvolgt.

Op de laatste beursdag komt ons team ongeveer een uur voordat de beurs is afgelopen, uw Smart Badge Reader graag bij u ophalen. Wilt u hem nog even laten staan? Dan kunt u hem zelf inleveren bij de exposantenbalie aan het einde van de beurs. 

12. Kwalificeer uw leads met Visit Connect

De leads vanuit Visit Connect zijn direct voor u zichtbaar in de Visit Connect Webbrowser.
De leads vanuit de Smart Badge Reader krijgt u pas na de beurs als de reader is ingeleverd.
U krijgt dan vanuit ons een mail waarin u uw leads kunt downloaden in de My Easyfairs omgeving. 

13. Waarom heeft u twee lead generatietools nodig?

Het gebruik van de Smart Badge Reader wordt door de bezoeker geïnitieerd. De bezoeker beslist namelijk of hij wel of niet zijn Smart Badge tegen de lezer aanhoudt. Visit Connect wordt door de exposant geïnitieerd. Tijdens een gesprek kunt u bepalen of de bezoeker een potentiele klant kan zijn. U kunt dan de Smart Badge met Visit Connect scannen. 

14. Checklist en belangrijke deadlines

Checklist

Zorg ervoor dat u de juiste bedrijfsnaam heeft doorgevoerd en dat u al uw stand bemanning heeft aangemeld.  

Zorg ervoor dat al uw printwerk bij ons is aangeleverd en dat u uw stand plattegrond heeft aangeleverd voor elektriciteit etc. 

Zorg ervoor dat u uw stand ontwerp heeft aangeleverd bij ons ter goedkeuring. Daarnaast willen wij ook graag weten of u opslag of heftrucks nodig heeft. 

Zorg ervoor dat u alles omtrent meubilair heeft geregeld en heeft doorgegeven. 

Er zijn verschillende mogelijkheden voor uw stand. Wij kunnen u helpen met verzorgen en anders ontvangen wij graag informatie over de stand. 

Heeft u nagedacht over de invulling van stand? Heeft u al nagedacht over waar u de Smart Badge Reader wilt gaan plaatsen? 

Heeft u alle praktische informatie doorgenomen en goed voorbereid? Zo niet kunt u deze nogmaals lezen bij praktische informatie bij voor exposanten.

Belangrijke deadlines

Uitnodigingsservice
15 januari 2024
My Easyfairs profiel ingevuld
16 februari 2024
Aanleveren printwerk
16 februari 2024
Doorgeven voorkeur meubilair
1 juli 2023
Aanleveren standontwerp
16 februari 2024
Aanleveren standplattegrond
16 februari 2024
Afloop vroegboektarief webshop
16 februari 2024
Registreren standbemanning
5 maart 2024
Aanvraag opslag en transport
5 maart 2024
Sluiting webshop
11 maart 2024
Scroll naar top