AquaTalk met Cirtec

Marit van Veen

Marit van Veen

Cirtec

Hi Marit, stel je eens voor aan de lezer

Mijn naam is Marit van Veen en ik ben werkzaam bij CirTec als salesmanager en als veiligheidskundige. De technologieën welke CirTec op de markt brengt zijn gericht op het winnen van grondstoffen, het zuiveren van waterstromen en hergebruik van laagwaardige energie, waarbij gebruik gemaakt wordt van scheidingstechnieken voor vast/vloeibaar en van verdampingstechniek

 

Waarom word je zo enthousiast van je baan?

Mijn werk bij CirTec is zo leuk, omdat we eigenlijk steeds bezig zijn met het een stukje beter maken van de omstandigheden voor ons milieu. We zijn bezig met duurzame technologieën en proberen stoffen en energie nog eens te gebruiken, een tweede kans te geven zeg maar. Mijn werk daarin is heel gevarieerd en ik heb met heel veel mensen en bedrijven contact.

Welke rol speelt water in jouw werkzaamheden? 

Water is essentieel in mijn werkzaamheden. Door middel van zeef- en verdampingstechnieken halen we stoffen uit dit water of concentreren het juist. Ieder bedrijf heeft eigenlijk wel te maken met (afval)water en daardoor met het vraagstuk of er kosten bespaard kunnen worden op lozingskosten of verdere zuiveringskosten. Wij willen eigenlijk de term afvalwater niet meer gebruiken, want water kan geen afval zijn.

Welke kansen zie je in de markt in de huidige situatie waarin Cirtec zich begeeft en welke benut Cirtec?

CirTec heeft vernieuwende technologie met grote potenties en is continu bezig met verbeteringen in de processen en apparatuur. Hergebruik van materialen die eigenlijk al weggegooid zijn, maar die nu toch ingezet kunnen worden, is heel interessant, zowel qua kosten maar vooral ook voor wat betreft duurzaamheid. Wij zijn bijvoorbeeld heel druk met de terugwinning van toiletpapiervezels (cellulose) uit rioolwater. Met onze fijnzeef technologie zijn we in staat deze vezels te oogsten en dan in een zodanige vorm aan te leveren dat zij weer gebruikt kunnen worden voor allerlei toepassingen. De ontwikkeling van apparatuur om inline deze vezels te wassen, af te vangen en te ontwateren is echt innovatie!

Zo kan ook bij andere industriële processen materiaal afgevangen worden of de achterliggende zuivering ontlast worden; dit afgevangen materiaal kan in het productieproces teruggebracht worden of voor andere doeleinden gebruikt worden. Wij zijn dus steeds bezig met innovaties in een uitdagende markt die steeds in beweging is en op zoek is naar duurzame oplossingen.

Wat betekent Aqua Nederland voor Cirtec?

Aqua Nederland is voor ons de gelegenheid om te netwerken, om bestaande klanten eens bij ons uit te nodigen en om nieuwe klanten te ontmoeten of nieuwe marktvragen te ontdekken.

En dan tot slot… een uitsmijter: ben je een dromer, denker of doener?

Ik ben een echte doener. Wat is de uitdaging en hoe gaan we die aan. En dan vooral ook gericht op ‘we’; ik werk graag in een team samen naar de beste uitkomst voor de uitdaging, welke uiteindelijk ook een steentje bijdraagt in het iets beter maken van ons milieu. En het belangrijkste ‘Keep on smiling’!

www.cirtec.nl

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top