AquaTalk met ELSCOLAB

Maarten van der Voordt - Escolab

Maarten van der Voordt

Elscolab

Hi Maarten, stel je eens voor aan de lezer


Ik ben Maarten van der Voordt, Sales Engineer Enviromental Water Monitoring bij Elscolab. Naast technische advisering van de juiste meettechniek en meetlocatie, ondersteun ik in de installatie, training en optimalisatie van de gevraagde meting.

Wat vind je het mooiste aspect van je baan?
H2O is het meest essentiële element voor het leven. Velen met mij zijn van mening dat hoe wij nu met water omgaan tot tekorten en daarmee tot onomkeerbare schade zal leiden voor mens en milieu. Gelukkig worden we er ons alsmaar meer van bewust dat er grote veranderingen moeten plaatsvinden in hoe wij met water omgaan. Bewustwording is de eerste stap, maar mensen zijn gewoontedieren en daarmee zal hun handelen niet uit zichzelf veranderen. Maatregelen omtrent particulier, agrarisch en industrieel waterverbruik zullen daarom moeten volgen. Anderzijds zullen wij ons landschap weer zoveel mogelijk terug moeten brengen in z’n originele staat om een watertransitie te bereiken die voorziet in de huidige waterbehoefte voor mens en milieu.

Het positieve nieuws is dat er meerdere groepen in Nederland actief zijn die bedenken hoe deze vraagstukken ingevuld kunnen worden. De uiteindelijke aanpassingen en maatregelen die hieruit volgen zullen gemonitord worden op efficiëntie en impact op de rest van het gebied. Hiervoor zijn waterniveau sensoren en debietmeters essentieel.

Het kunnen en mogen meedenken in deze vraagstukken is voor mij niet alleen een zakelijk belang, de persoonlijke behoefte om hier aan bij te dragen is voor mij ook een zeer belangrijke drijfveer. (Als we willen kunnen we allemaal een beetje waterambassadeur zijn!)

Het portfolio van Elscolab op het gebied van deze meettechnieken is zeer uitgebreid. Dit stelt mij in staat om vrijwel altijd een passende oplossing aan te bieden die voorziet in de behoeftevraag. Iedere casus waarin deze metingen worden gevraagd, is uniek. Daarom is het voor mij altijd van belang om de locatie te bezoeken zodat ik de mogelijkheid heb om de meetlocatie en de omliggende omgeving te inventariseren. Dit stelt mij in staat om een gericht advies te geven met de meest geschikte meettechniek, stroomvoorziening en datacommunicatie. Bovendien geeft dit een prima balans met het “kantoor” werk. Even er uit, lekker in de natuur en praten over dingen die er echt toe doen!

Waarin onderscheid Elscolab zich van de rest van de markt?
Binnen Elscolab heb ik veel vrijheid om de optimale service te bieden aan onze oplossingen, om zo de hoogst mogelijke klanttevredenheid te realiseren. Dit is wat mij betreft waar Elscolab zich echt in onderscheidt.

Gebruikers zijn tevreden over onze oplossingen en even tevreden over de ondersteuning die zij daarna van ons ontvangen. Want soms veranderen situaties en inzichten, waardoor de geplaatste oplossing opnieuw moet worden ingeregeld of de huidige configuratie wordt aangepast. Bv. om bestaande plaatsingen toekomstbestendig te maken, Internet of things (IOT) integraties, vervanging van een vaste stroomaansluiting door zonne-energie. Of datacommunicatie niet langer via een datakabel, maar naar een Cloud omgeving. Zodat alle betrokkenen, waar ze ook zijn, direct via smartphone of laptop inzicht krijgen in de data.

Onze dienst houdt niet op na het versturen van de factuur. Dit is voor ons slechts het begin van de vertrouwensrelatie!

Hoe heeft Corona impact op jouw functie gemaakt?
Zoals iedereen heeft ervaren is thuiswerken de standaard geworden. Dit past normaal gezien niet binnen de scope van een engineer die op locatie behoort zijn. Hier hoor je de problematiek waar gebruikers tegen aan lopen en verneem je de nieuwe projecten bij de koffie.

Dit heeft plaats gemaakt voor overleggen via Teams. Teams heeft daardoor zeker een betekenisvolle bijdrage geleverd aan de “nieuwe” manier van werken. Om het praatje bij de koffie er in te houden ben ik uitnodigingen naar bestaande contacten uit gaan sturen voor een virtuele coffee break. Deze coffee breaks worden zeer gewaardeerd omdat onze opdrachtgevers ook thuis werken en de sociale gesprekken missen met hun collega’s bij de koffie automaat. Onder het genot van een bak koffie een paar minuten oprechte interesse in hoe het ze vergaat in deze vreemde tijden: op werkgebied, maar ook privé.

Gelukkig was de Corona-tijd voor mij niet alleen maar thuis werken. Veel van het advieswerk is buiten in het open veld waardoor ik zo nu en dan toch nog even er uit mocht om te luchten en te doen waar ik de meeste voldoening in mijn werk uit haal.

Omschrijf in 1 zin wat Aqua Nederland voor jou betekent
Eén van de weinige mogelijkheden om onze doelgroep samen te zien en te kunnen praten over alle oplossingen waarin wij in kunnen participeren. In tegenstelling tot andere vakbeurzen waar ik sta is de Aqua diegene waar ik naar uit kijk. Een groot gedeelte van de bezoekers komen echt met een doel naar de Aqua, zoekend naar mogelijkheden om hun casussen ingevuld te krijgen. Hierdoor is naast het gebruikelijke netwerken veel interesse in onze oplossingen. En dat is waar we het uiteindelijk allemaal voor doen.

En dan…. De uitsmijter: Met wie zou je voor een dag willen ruilen?
Professor Barabas: zijn teletijdmachine gebruiken om mensen al eerder bewust te maken van onze footprint!

www.elscolab.com

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top