AquaTalk met Van der Ende Groep

Stephen Kooijman Van der Ende Groep

Stephen Kooijman
Van der Ende Groep

Vertel eens… Wie ben je en wat doe je precies bij Van der Ende Groep?

Ik ben Stephen Kooijman, 35 jaar en woon in Zoetermeer. Bij Van der Ende Groep zijn er vier verschillende sectoren waarin wij actief zijn, namelijk: tuinbouw, overheid, bouw en industrie. Ik werk als accountmanager binnen de sector industrie. Samen met mijn collega’s van verschillende afdelingen ben ik verantwoordelijk voor ons aandeel in het succes van onze klanten. Onze expertise ligt hierbij voornamelijk in de pomptechniek, waterbehandeling en service en onderhoud.

Waarvan krijg jij de meeste energie in je functie?

Onze klanten binnen de industrie zijn ontzettend divers. Van grote, internationale productiebedrijven tot aan kleine installateurs. Dat maakt het werk zeer afwisselend en interessant. Voornamelijk de combinatie tussen de techniek en sales is erg dynamisch. Je spreekt veel verschillende mensen met uiteenlopende functies, die elk weer hun eigen uitdagingen met zich meebrengen. Water speelt hierbij een zeer belangrijke rol, zowel in onze producten als onze dienstverlening.

 

Welke invloed heeft Covid-19 op jou en hoe ga je hiermee om?

Natuurlijk merk ik dit in mijn functie. Bezoeken worden afgezegd, beurzen gaan niet door en het contact met onze klanten verloopt via andere kanalen. Het zijn herkenbare gevolgen voor iedereen. Waar ik nu voornamelijk mijn focus op leg is het verder ontwikkelen van mijn aanpassingsvermogen. Ik ben van mening dat deze vaardigheid voor zowel individuen als bedrijven de komende jaren steeds essentiëler zal worden. Hoe effectief en succesvol kan men zich aanpassen aan veranderende omstandigheden of andere behoeften en wensen van de klant?

 

Waarin onderscheid Van der Ende Groep zich van de rest van de markt?

Het liefst laten we natuurlijk zien waarin wij onderscheidend zijn, goede ervaringen spreken voor zich J. Maar als ik één aspect zou moeten noemen zou ik zeggen “flexibiliteit”. Het vermogen om ook buiten vaste kaders, productprogramma’s of diensten te kijken met uiteindelijk als doel de klant zoveel mogelijk te kunnen ontzorgen en voorzien in zijn behoeften. Van der Ende Groep is de afgelopen jaren aanzienlijk gegroeid in werknemers en productportfolio, maar deze flexibiliteit blijft een rode draad binnen de organisatie. Dit heeft ons zeker geholpen in de afgelopen maanden.

 

Waar ligt de kracht van jullie deelname aan Aqua Nederland?

Op een laagdrempelige manier direct in contact komen met klanten, leveranciers en partners en op de hoogte gebracht worden van de laatste ontwikkelingen en innovaties binnen de sector.

 

Uiteraard een uitsmijter om af te sluiten: Hoe zou jij je levensmotto omschrijven?

Een echt levensmotto heb ik niet, maar ik probeer voor mijzelf wel een aantal richtlijnen aan te houden. Eén daarvan is een optimale verdeling van energie: stop tijd en moeite in zaken waar je daadwerkelijk invloed op hebt en laat zaken die volledig buiten je invloedssfeer vallen buiten beschouwing. Dit zorgt voor veel rust en een goede focus en heeft me regelmatig geholpen bij het bepalen van mijn doelen. Zeker in onrustige en turbulente tijden!

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top