Aqua Nederland en Water for Life bundelen krachten voor wereldwijd schoon drinkwater

Aqua Nederland slaat de handen ineen met het goede doel ‘Water for Life’, een initiatief van Nederlandse drinkwaterbedrijven. Het gezamenlijke doel is de realisatie van een toekomst met veilig drinkwater en een toilet voor iedereen wereldwijd. Belangrijk in deze samenwerking is dat 100% van alle donaties rechtstreeks naar de projecten gaat.

Stichting Water for Life, gesteund door Nederlandse drinkwaterbedrijven, richt zich op het verschaffen van schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen aan mensen in lage-inkomenslanden. De organisatie benadrukt dat elke donatie direct bijdraagt aan duurzame toegang tot drinkwater en sanitaire voorzieningen voor degenen die het het hardst nodig hebben.

Met een bescheiden bijdrage van 18 euro kan Water for Life duurzame toegang tot drinkwater realiseren voor één persoon. De projecten omvatten onder andere het aanleggen van waterleidingnetwerken en het bouwen van publieke watertappunten. Lokale waterbedrijven worden ondersteund om de bedrijfsvoering te verbeteren, wat bijdraagt aan het onderhoud van de infrastructuur en het betaalbaar houden van de watervoorziening.

Door te doneren aan Water for Life dragen bedrijven niet alleen bij aan concrete projecten, maar ook aan de realisatie van Sustainable Development Goal 6 (SDG 6) van de Verenigde Naties. SDG 6 heeft als doel om schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen te regelen voor iedereen in 2030. Op dit moment hebben nog steeds meer dan 884 miljoen mensen geen toegang tot drinkwater en 2,4 miljard mensen missen sanitaire voorzieningen.

De Nederlandse drinkwaterbedrijven delen hun uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van drinkwaterzuivering en -levering met lokale waterbedrijven in lage-inkomenslanden. Door financieel support van Water for Life kunnen zij concrete projecten realiseren in deze gebieden, met als resultaat een verbeterde toegang tot schoon drinkwater.

Aqua Nederland ondersteunt het Water for Life-initiatief, en zowel exposanten, kennispartners als bezoekers kunnen tijdens de beurs bijdragen aan een wereld waarin niemand meer zonder schoon drinkwater hoeft te leven. Bedrijven worden opgeroepen om gezamenlijk bij te dragen door te doneren aan dit belangrijke initiatief.  Samen maken we een verschil en streven we naar een wereld waarin niemand meer zonder schoon drinkwater hoeft te leven.

Water for Life is ook te vinden op standlocatie B209 (Next Level) | www.waterforlife.nl 

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top