Aqua Nederland: vakbeurs én kennisplatform

Klimaatadaptief bouwen, circulaire waterketen en veilig water zijn thema’s die aandacht krijgen op Aqua Nederland, de vakbeurs die op 21, 22 en 23 maart voor de 15e keer wordt gehouden. De watervakbeurs heeft de ambitie om te groeien als kennisplatform. “Naast de uitgebreide marktplaats voor watertechnologie, bieden we een hoogwaardig programma voor waterprofessionals. Dit doen we voor en samen met de sector”, zegt Esther Rodenburg namens beursorganisator Easyfairs Nederland.

Het kennisprogramma wordt opgesteld in samenwerking met diverse brancheverenigingen en kennisinstellingen. Daarbij gaat het om ‘praktische, doelgroepgerichte kennissessies’. De thema’s klimaatadaptief bouwen, circulaire waterketen en veilig water komen aan de orde op Industriewater Dinsdag, Waterschap Woensdag, Drinkwater Donderdag en in het Stedelijk Watertheater, vertelt Rodenburg. 

Esther Rodenburg

Esther Rodenburg

Accountmanager Aqua Nederland

“Het platform Aqua Nederland groeit nog steeds. Wij geloven in praktische, doelgroepgerichte kennissessies en werken met diverse brancheverenigingen en kennisinstellingen voor kwaliteit en relevantie. Hierbij ligt de focus op de complete nationale waterketen, namelijk Afvalwater, Drinkwater, Proceswater en Stedelijk Water & Rioolbeheer. Met deze ontwikkeling blijven we dé watervakbeurs van Nederland”, vertelt Rodenburg.

Het kennisprogramma speelt zich met name af op de bovenverdieping van de Evenementenhal in Gorinchem. In 2022 is de ruimte met de naam Next Level voor het eerst gebruikt en dat gebeurt de komende beurs weer. De bovenverdieping met het Watertheater en Stedelijk Watertheater is ingericht voor advies, netwerken, innovaties en kennissessies. De verdieping staat met de in het oog springende roltrap in verbinding met de beursvloer en beslaat in totaal 5.800 vierkante meter.

Op Next Level is weer ruimte voor de Innovatiestraat van Water Alliance en de InfraCampus-IKN Straat van het Innovatie Kenniscentrum Nederland. Andere bedrijven en organisaties die acte de présence geven op de verdieping, zijn TBS-SVA Groep, WaterCampus, Tauw, Croonwolter&Dros, Mobilis, KWR, Royal HaskoningDHV, Sweco Nederland, ENVAQUA, Water Alliance, NWP, Vandervalk + Degroot BV.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top