Aqua Nederland Vakbeurs en RioleringsVakdagen zien bezoekerskwaliteit verder toenemen

De beurscombinatie Aqua Nederland Vakbeurs en RioleringsVakdagen is erg succesvol verlopen. Nog nooit namen zoveel exposanten deel. Ruim 370 exposanten verwelkomden circa 9.500 professionals op 19, 20 en 21 maart in Gorinchem. Naast het netwerkmoment met de leveranciers voor de branche was er meer aandacht voor innovaties en kennis bij de 40+ sprekers in het Aqua Nederland en RioleringsVakdagen Theater en Nationale Watertechnologie Week. Zo ontwikkelt Aqua Nederland Vakbeurs en RioleringsVakdagen zich tot een compleet vakevenement speciaal voor de Nederlandse waterprofessional.

Kwalitatief, positief en gastvrij

“Het was een zeer geslaagde editie”, blikt Esther Rodenburg namens beursorganisator Easyfairs terug. “We zien een stabiel bezoekersaantal ten opzichte van vorig jaar en krijgen vanuit meerdere exposanten terug dat de kwaliteit van de bezoeker net als de beursuitstraling en communicatie er ieder jaar op vooruitgaat. Op de beurs heerste een fijne positieve en energieke stemming onder zowel exposanten als bezoekers. Natuurlijk komt dat mede door het inclusieve cateringconcept en de vertrouwde gastvrijheid. Er werd in elk geval volop genetwerkt en zakengedaan. Daar doen we het toch allemaal voor. De tevredenheid onder exposanten heeft er ook toe geleid dat al 200 bedrijven zich direct hebben ingeschreven voor de 2020-editie.”

De nationale watervakdagen

Aqua Nederland Vakbeurs en RioleringsVakdagen werden op de dinsdag afgetrapt door meteoroloog Helga van Leur. Ze riep op om de vele uitdagingen die de watersector heeft gezamenlijk op te pakken. Met de steeds duidelijkere gevolgen van de klimaatverstoring voor Nederland zijn innovaties en nieuwe verbindingen cruciaal voor voldoende veilig water en droge voeten in de nabije toekomst.

De bezoekende professionals, werkzaam bij waterschappen, drinkwaterbedrijven, gemeenten en proceswater gebruikende bedrijven, konden voor de oplossingen voor deze uitdagingen terecht bij 370 bedrijven en organisaties. Een nieuw record voor Aqua Nederland Vakbeurs en RioleringsVakdagen. Naast deze water- en rioleringstechnologie aanbieders kon de bezoeker terecht bij de seminars en guided tours van de Nationale Watertechnologie Week, georganiseerd door ENVAQUA, NWP en Water Alliance.

Rodenburg: “Nieuw waren de fitterijdemonstraties en het Aqua Nederland en RioleringsVakdagen Theater met gerichte workshops over onder andere nieuwe risico gestuurde riooltechnieken, aquathermie, innovatie assetmanagement, gebruik van big data, artificial intelligence in waterbeheer en de invloeden uit de nieuwe Omgevingswet. De fitterijdemonstraties waren meteen ook trainingen voor de teams van Waternet en Waterbedrijf Groningen en een prachtig samenspel van passie, vakmanschap en techniek.”

Vertrouwen in nieuwe beursindeling in 2020

Op de tweede dag was er goed nieuws te melden, want beursorganisator Easyfairs en brancheorganisatie ENVAQUA tekenden een nieuw 5-jarige samenwerkingsovereenkomst om gezamenlijk de kennisontwikkeling, samenwerking en innovatie binnen de sector te bevorderen.

Binnenkort starten de verbouwingswerkzaamheden voor de bovenverdieping van Evenementenhal Gorinchem. Er ontstaat een tweede hypermoderne en volwaardige beurshal. Rodenburg: “Het ontwerp ziet er waanzinnig uit. Deze bovenverdieping beschikt dadelijk over de laatste technische snufjes, krijgt een ruimere opzet dan voorheen en raakt een-op-een verbonden met de begane grond door middel van twee nieuwe roltrappen. Bovendien ontstaat na de verbouwing 2.000 extra vierkante meters aan beursvloer.”

Rodenburg: “Deze editie hebben we ingezet op het verrijken van dé vakbeurs van water- en riooltechnologie met verschillende kennis-, innovatie- en vakmanschaponderdelen. Het is een mooie opstap naar 2020. Met een uitgebreide plattegrond inclusief de vernieuwde eerste verdieping investeren we verder in deze onderdelen en samenwerkingen met de belangrijke branche- en kennisverenigingen uit de markt. Met als doel een totaalplatform te bieden voor de Nederlandse water- en rioleringssector.”

De eerstvolgende editie van Aqua Nederland Vakbeurs en RioleringsVakdagen is op 17, 18 en 19 maart 2020 in Evenementenhal Gorinchem. Voor meer informatie: www.aqua-vakbeurs.nl www.rioleringsvakdagen.nl.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top