Beurzen gaan weer als vanouds door, alle maatregelen opgeheven

Het kabinet heeft op de coronapersconferentie van dinsdag 15 februari 2022 bekend gemaakt dat de meeste maatregelen per 25 februari worden opgeheven. Alleen een aantal basisadviezen, zoals geen handen schudden, hygiëne, ventileren en testen bij klachten, blijven gehandhaafd. Voor (vak)beurzen betekent dit dat ze weer als vanouds door kunnen gaan. Dus ook zonder coronatoegangsbewijs, mondkapjes en 1,5 meter afstand.

 “De adrenaline giert door ons lijf! Twee jaar geleden kwam de wereld volledig op zijn kop te staan en werd de evenementensector buitengewoon hard geraakt. Niet alleen voor onze medewerkers, maar ook voor onze exposanten en bezoekers waren het zware tijden. Er zijn meerdere sectoren die tot 40 procent van hun jaarlijkse omzet realiseren op beurzen. Nu is het tijd om onze deuren vol trots weer te openen, en dat zonder maatregelen. Er staat ons een prachtig en omvangrijk voorjaar te wachten”, zegt CEO Jeroen van Hooff namens beursorganisator Easyfairs Nederland.

Voor festivals en evenementen gaat 1G gelden, dat wil zeggen dat ze toegankelijk zijn met een negatieve test. Hier vallen beurzen niet onder. Beurzen worden gehouden in zogeheten doorstroomlocaties waar constant een in- en uitstroom van bezoekers is. Door de relatief korte verblijfsduur van de bezoekers op één plek is het risico op besmetting klein.

Smart Badge technologie

De basisadviezen die gehandhaafd blijven, worden door Easyfairs Nederland nageleefd. Ook voor corona was het op alle vakbeurzen van Easyfairs al mogelijk om contactloos informatie te verzamelen door middel van de Smart Badge technologie. Op eenvoudige wijze kan elke bezoeker interessante stands scannen met de bezoekersbadge die hij of zij bij binnenkomst ontvangt. Na afloop van het bezoek ontvangt de bezoeker alle informatie van de gescande stands in de mailbox.

Meest veilige plek

Verder is Easyfairs de enige beursorganisatie in Nederland die het SGS keurmerk heeft ontvangen voor haar gezondheids- en veiligheidsprotocollen. SGS is de wereldleider op het gebied van inspectie, controle, analyse en certificering. Ook nu alle maatregelen voor beurzen opgeheven zijn, doet Easyfairs er alles aan om de meest veilige plek te creëren om samen te komen en zaken te doen.

Beursagenda Easyfairs Nederland

Easyfairs Nederland organiseerde onlangs al de eerste vakbeurs in Nederland in 2022, namelijk de inkoopbeurs Trendz. Het beursseizoen wordt hervat op 8, 9 en 10 maart met De Groene Sector Vakbeurs in Evenementenhal Hardenberg, gevolgd door Aqua Nederland op 15, 16 en 17 maart in Evenementenhal Gorinchem. Tot de zomer organiseert Easyfairs Nederland in totaal 13 vakbeurzen en zet het haar eigen locaties in Hardenberg en Gorinchem ook in voor 16 beurzen en evenementen van externe partijen.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top