Watercampagne: Evenementenhal at sea!

Aqua Nederland vindt plaats in Evenementenhal Gorinchem. Ondertussen is aan de andere kant van het land de watercampagne gestart bij de andere locatie van Evenementenhal in Hardenberg. Dit is een veelbelovende start, en we hopen dat het een positieve invloed heeft op heel Nederland. Evenementenhal Hardenberg doet samen met de Gemeente Hardenberg en de Rotary Hardenberg-Dedemsvaart mee aan de inspanningen om mensen bewuster te maken van water, met de slogan ‘Hier begint de Zee’. 

Deze bewustwordingscampagne is belangrijk omdat elk stukje zwerfafval via de riolering in de Vecht kan belanden en uiteindelijk in de zee terechtkomt. Samen werken we eraan om de waterkwaliteit in o.a. de Vecht goed te houden en bij te dragen aan het welzijn van onze waterwegen. 

Aqua Nederland support watercampagne

Niet alleen op het strand, maar overal begint de zee als het om vervuiling gaat. Het afval dat op straat terechtkomt, belandt via putten in ons riool. Of het nu gaat om flesjes, zakjes chips, koffiebekers of lege bakjes patat, ze waaien naar sloten, meren, watergangen, rivieren en andere wateren. Een groot deel van dit zwerfafval eindigt uiteindelijk in zeeën en oceanen, waar het bijdraagt aan de wereldwijde vervuiling: de plastic soep.

De impact op mens, dier en milieu is schadelijk. Afval in het water ziet er niet alleen rommelig uit, maar veroorzaakt ook microplastics die nooit vergaan. Grote stukken breken onder invloed van zonlicht, zuurstof en wrijving af tot kleinere fragmenten. Vissen en andere dieren zien deze kleine plastic deeltjes vaak als voedsel. Wanneer wij deze dieren consumeren, komt het plastic ook in ons lichaam terecht.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top