Innovatie en ketensamenwerking op Vakbeurs Aqua Nederland 2024

De vakbeurs Aqua Nederland, die gepland staat op 19, 20 en 21 maart 2024 in Evenementenhal Gorinchem, biedt een omvangrijk kennisprogramma met 70 sessies in de twee kennistheaters en een dynamische beursvloer vol innovatie en interactie. Ruim 300 exposanten op het gebied van afvalwater, drinkwater, proceswater en stedelijk water & rioolbeheer zijn te vinden op “De Watermarktplaats” op de begane grond en op “Next Level” de bovenverdieping. Op Next Level barst het tevens van innovatie, kennis, advies en carrièremogelijkheden.

Start-up en Innovatie Paviljoen

In samenwerking met Water Alliance krijgen innovaties en start-ups een prominente plek op het Start-up en Innovatie Paviljoen op Next Level. Diverse bedrijven presenteren hier hun baanbrekende oplossingen voor de waterindustrie. Zo integreert Xylem bijvoorbeeld data uit alle bestaande tools en technologieën en maakt die informatie beschikbaar voor de gehele organisatie met een real time statusoverzicht. Eyewings BV presenteert hier de Aquasurveyor, een innovatieve meetboot, uitgerust met tal van sonars, sensoren en camera’s voor het in kaart brengen van watergangen die direct in de Cloud opgeslagen worden. EasyMining heeft een innovatieve manier ontwikkeld voor een duurzaam stikstof terugwinningsproces. Daarnaast zijn tevens Blue Earth Innovations, Purgatoria, Waterschot, Care4H2O, Solliq Industry, DOTX Control en de Watercampus vertegenwoordigd op het Paviljoen.

Aqua Nederland en Water for Life bundelen krachten voor wereldwijd schoon drinkwater

Aqua Nederland, slaat de handen ineen met stichting Water for Life, dat opgezet is vanuit de Nederlandse drinkwaterbedrijven. Water for Life streeft naar wereldwijd veilig drinkwater en sanitatie en elke donatie gaat rechtstreeks naar de projecten in het buitenland. Met een bescheiden bijdrage van 18 euro per persoon worden duurzame projecten zoals waterleidingnetwerken en publieke watertappunten gerealiseerd. Aqua Nederland ondersteunt dit initiatief en roept exposanten, kennispartners en bezoekers op om gezamenlijk bij te dragen aan een wereld zonder gebrek aan schoon drinkwater.

Vacature Plaza keert terug

Op de ‘Vacature Plaza’ kunnen waterprofessionals hun carrièremogelijkheden verkennen met de meest actuele vacatures, voor zowel starters als ervaren professionals. In samenwerking met Watervacatures.nl, een initiatief van KNW/H2O, en Waterjobs, een initiatief van Water Alliance, biedt Aqua Nederland de gelegenheid om in contact te komen met werkgevers uit de waterindustrie.

Ketensamenwerking op Next Level

De twee kennistheaters op Next Level bieden inhoudelijke diepgang aan de diverse waterketens met als doel van elkaar te leren en ketensamenwerking te stimuleren. Het Stedelijk Watertheater behandelt actuele onderwerpen zoals rioolbeheer, asset management en de klimaatadaptieve straat. Daarnaast verwelkomt het Watertheater specifieke doelgroepen op verschillende dagen, waaronder Proceswater Dinsdag, Waterschap Woensdag en Drinkwater Donderdag. Gerenommeerde partijen als Water Alliance, Stichting RIONED, Koninklijke VEMW, Unie van Waterschappen, Koninklijk Nederlands Waternetwerk, KWR, Water Zuiveringen Alliantie, Wetsus, Arcadis, Oasen, Evides en vele anderen zijn in het programma vertegenwoordigd.

Over Aqua Nederland

Aqua Nederland vindt plaats in Evenementenhal Gorinchem op 19, 20 en 21 maart 2024, van 10:00-18:00 uur. De beurs trekt vertegenwoordigers van o.a. gemeenten, provincies, de GWW-sector, waterschappen, drinkwaterbedrijven en industrie. Ruim 300 exposanten presenteren oplossingen voor hemelwaterafvoer en -opvang, riolering, rioolwaterzuiveringsinstallaties, waterbehandeling, watermanagement en watertechnologie. De beurs is gratis te bezoeken na voorregistratie via www.aquanederland.nl en faciliteert gratis catering voor zowel bezoekers als exposanten.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top