Innovatie, samenwerking en kennisdeling tijdens Aqua Nederland

Gorinchem – Van 19 tot en met 21 maart 2024 staat Evenementenhal Gorinchem opnieuw in het teken van Aqua Nederland, de toonaangevende vakbeurs voor de watersector. Dit jaar belooft het een bruisend evenement te worden, waar professionals uit de waterindustrie samenkomen om de laatste innovaties te ontdekken, kennis te delen en nieuwe samenwerkingsverbanden aan te gaan. Tijdens Aqua Nederland ligt de focus op de volgende waterpijlers: afvalwater, drinkwater, proceswater en stedelijk water & rioolbeheer.

Innovatieve Next Level experience

Aqua Nederland 2024 legt een nog grotere nadruk op kwalitatieve kennisdeling en innovatie. De bovenverdieping, Next Level, fungeert als een dynamisch platform voor kennisleveranciers, ingenieurs- en adviesbureaus, opleiders en specifieke leveranciers gericht op klimaat en stedelijk water. Hier komt een vernieuwd Start-up en Innovatie Paviljoen, de Stichting IKN Straat, kennistheaters en congreszalen. Terwijl de benedenverdieping traditioneel dienst blijft doen als marktplaats voor nieuwe producten en diensten binnen de watersector.

Thematische doelgroepgerichte theaters

Next Level herbergt doelgroepgerichte theaters die inhoudelijke diepgang bieden aan verschillende waterketens. Het Stedelijk Watertheater behandelt actuele onderwerpen zoals rioolbeheer, asset management, predictive maintenance, de klimaatadaptieve straat en riothermie. Hier staat de urgentie van samenwerking tussen gemeenten, waterschappen, bedrijven en burgers centraal.

Daarnaast verwelkomt het Watertheater op verschillende dagen specifieke doelgroepen, waaronder Proceswater Dinsdag, Waterschap Woensdag en Drinkwater Donderdag. Water Alliance levert een prominente bijdrage in het kennisprogramma, evenals Koninklijk Nederlands Waternetwerk (KNW), KWR en de Water Zuiveringen Alliantie, bestaande uit TAUW, Croonwolter&dros, Sweco, Mobilis en RWB.

Podium voor Innovaties en Start-ups

In samenwerking met Water Alliance krijgen innovaties en start-ups een prominente plek op het Start-up en Innovatie Paviljoen op Next Level. Hier presenteren diverse bedrijven hun baanbrekende oplossingen voor de waterindustrie. ‘Zonder innovatie staat men stil en stilstand is achteruitgang’, aldus André Mepschen, Business Developer bij Water Alliance, over het belang van innovatie.

Over Aqua Nederland

Aqua Nederland vindt plaats in Evenementenhal Gorinchem op 19, 20 en 21 maart 2024. De beurs trekt vertegenwoordigers van gemeenten, provincies, de GWW-sector, waterschappen, drinkwaterbedrijven en industrie. Met 320 exposanten die oplossingen presenteren voor hemelwaterafvoer en -opvang, riolering, rioolwaterzuiveringsinstallaties, waterbehandeling, watermanagement en watertechnologie.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top