Jubileumeditie 15e Aqua Nederland groot succes

GORINCHEM – Afgelopen week vond de jaarlijkse vakbeurs Aqua Nederland plaats in Evenementenhal Gorinchem. Dit jaar was een feestelijke jubileumeditie om de 15e verjaardag van het gerenommeerde Aqua Nederland te vieren. Op de vakbeurs voor de gehele waterketen kwamen ruim 6.200 waterprofessionals de producten, diensten en innovaties bekijken bij bijna 300 exposanten. Het omvangrijke kennisprogramma met 70 kennissessies werd goed bezocht. Ruim 50% van de exposanten heeft zijn stand voor 2024 al weer vastgelegd.

“De beoordelingen liegen er niet om: met een 7,6 vanuit exposanten en een 7,7 vanuit bezoekers kijken we zeer positief en trots terug op drie succesvolle beursdagen. Met ruim 6.200 kwalitatieve bezoekers en bijna de helft van de exposanten die weer aan een deelname in 2024 committeren, laat zien dat de markt vertrouwen heeft in dit platform. De introductie van de vernieuwde bovenverdieping Next Level en het bijbehorende concept in 2022 werpt zijn vruchten af. Beneden in de hal konden bezoekers terecht op de ‘marktplaats’ waar vraag en aanbod van producten en diensten samenkomt. En op Next Level vond de bezoeker het aanbod in kennis, innovaties, advies en carrière. Richting 2024 gaan we hierop voortborduren”, zegt Accountmanager Esther Rodenburg van Aqua Nederland.

Met een goede basis aan leveranciers op de beursvloer, was er daarnaast een breed aanbod aan andere bezienswaardigheden. Nieuw dit jaar was de Vacature Plaza vanuit o.a. H2O Watervacatures en WaterJobs en tevens werd de Innovatiestraat weer samen met Water Alliance georganiseerd. Ook was InfraCampus-IKN weer aanwezig met een ledenstraat en er was een gezamenlijke Aqua Business Lounge met de beurspartners Water Alliance en NWP die elk hun eigen activiteiten op de beurs organiseerden, zoals het succesvolle minisymposium over microverontreiniging, inloopspreekuren met o.a. de Innovatiemakelaar en de Match & Meet lunch.

Robin Vissers, Marketing Event Manager van Aqua Nederland: “Er was een enorm aanbod aan kennis. Met 70 kennissessies, verdeeld over het Watertheater, het Stedelijk Watertheater, de Foyer en de Congreszalen was er voor iedere bezoeker volop kennis te halen. Onafhankelijke kennispartners zoals KWR, KNW, Stichting RIONED, STOWA, Water Alliance én meer behandelden de laatste ontwikkelingen uit de watersector. De theaters werden erg goed bezocht en we gaan de samenwerkingen met deze partners komende edities verder versterken en uitbreiden.” Het Watertheater werd in Proceswater Dinsdag, Waterschap Woensdag en Drinkwater Donderdag ingedeeld en het Stedelijk Watertheater behandelde thema’s gericht op klimaat, rioolbeheer en stedelijk water.

In de congreszaal verzorgde ELIQUO samen met de Unie van Waterschappen en Reinier van den Berg de goedbezochte sessie voor de waterschappen over klimaatverandering door methaanemissie. Ook Platform DIO was van de partij en verzorgde een aantal professionele trainingen in de Foyer. Net als vorige editie verzorgde KNW het Studentenprogramma om jong talent te enthousiasmeren voor de watersector.

Rodenburg: “Deze editie vormt een mooie springplank naar de volgende editie, waarin we het kennisaanbod willen versterken, een kwalitatief aanbod aan exposanten willen waarborgen en het aanbod op Next Level verder gaan uitbreiden.” Vissers vult aan: “Komende maanden maken we een nauwkeurige analyse op basis van de statistieken en enquêteresultaten om de kwaliteit van de beurs nog verder te verbeteren. We behouden de focus op de vier waterpijlers Afvalwater, Drinkwater, Proceswater en Stedelijk Water & Rioolbeheer door een aantrekkelijk kennisprogramma neer te zetten voor iedere doelgroep op zowel praktisch als kennisinhoudelijk niveau. Tijdens Aqua Nederland komt de gehele watersector samen, daarom bieden wij branchepartijen de mogelijkheid om losse kennisevents bij ons te organiseren om zo de versnippering in de markt tegen te gaan. Hierdoor is het voor bezoekers efficiënter om op één dag zowel de marktplaats met producten als het kennisplatform te bezoeken.” De volgende editie van Aqua Nederland vindt plaats op 19, 20 en 21 maart 2024.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top