Omvangrijk kennisprogramma met 70 Kennissessies op Vakbeurs Aqua Nederland 2024

GORINCHEM – De vakbeurs Aqua Nederland, die van 19 tot en met 21 maart 2024 plaatsvindt in Evenementenhal Gorinchem, biedt dit jaar een overvloedig kennisprogramma met maar liefst 70 kennissessies. Onder het thema ‘Samen Werken aan Water’ brengt het evenement meer dan 6.500 bezoekers, 300 exposanten en 70 experts uit het kennisprogramma samen, wat het tot een essentieel netwerkmoment maakt op het gebied van afvalwater, proceswater, drinkwater en stedelijk water & rioolbeheer.

‘Next Level’ en ‘Watermarktplaats
De ruime beurshal op de begane grond in Evenementenhal Gorinchem blijft traditioneel dienen als de ‘Watermarktplaats’ voor nieuwe producten en diensten binnen de watersector. De moderne bovenverdieping, Next Level, vormt een platform voor kennisleveranciers, ingenieurs- en adviesbureaus, en specifieke leveranciers gericht op klimaat en stedelijk water. Hier wordt in samenwerking met Water Alliance een vernieuwd Start-up en Innovatie Paviljoen geïntroduceerd. Tevens kan de bezoeker hier terecht bij de InfraCampus-Stichting IKN Straat, het Watertheater en Stedelijk Watertheater, Vacature Plaza en congreszalen.

Driedaagse symposia Water Alliance en Water Zuiveringen Alliantie
Iedere beursdag trappen Water Alliance en IKT Water & Maritime samen met partners het programma af in het Watertheater, met op dinsdag het onderwerp “Proceswater is vaak geen drinkwater, maar het moet er wel zijn!”, samen met Koninklijke VEMW, Wetsus en RWB Water. Op woensdag organiseert zij samen met Arcadis, Unie van Waterschappen, KWR Water Research Institute en Nijhuis Saur Industries de sessie “PFAS Forever of toch niet?”. Op donderdag sluit Water Alliance af met het onderwerp “Drinkwater onder steeds lagere druk, wat zijn de mogelijkheden en adviezen voor de toekomst voor de vanzelfsprekendheid van drinkwater?” samen met Oasen Drinkwater, Deltares en Mijn Waterfabriek. De Water Zuiveringen Alliantie, bestaande uit TAUW, croonwolter&dros, Sweco, RWB Water en Mobilis, behandelt iedere dag diverse innoverende en veelomvattende projecten op het gebied van waterzuiveringen.

Watertheater focust op watertechnologie
Met Proceswater Dinsdag, Waterschap Woensdag en Drinkwater Donderdag kan de bezoekende sector de laatste watertechnologie kennis ophalen in het Watertheater. Naast de symposia leveren vooraanstaande partijen als Koninklijk Nederlands Waternetwerk, KWR, Evides, Gemba, Royal HaskoningDHV, HACH, Bilfinger Tebodin en Kemira een prominente bijdrage aan het kennisprogramma.

Over Aqua Nederland
Aqua Nederland vindt plaats in Evenementenhal Gorinchem op dinsdag 19, woensdag 20 en donderdag 21 maart 2024 van 10.00 tot 18.00 uur. De vakbeurs trekt vertegenwoordigers van gemeenten, provincies, de GWW-sector, waterschappen, drinkwaterbedrijven en industrie. Met 300 exposanten die oplossingen presenteren voor hemelwaterafvoer en -opvang, riolering, rioolwaterzuiveringsinstallaties, waterbehandeling, watermanagement en watertechnologie. De beurs is gratis te bezoeken na voorregistratie via www.aquanederland.nl.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top