Planetaire oplossingen voor watermanagement systemen

Rossi BeNeLux B.V. bekend om haar kwalitatief hoogstaande tandwielkasten en motorreductoren, ziet een toename van de interesse in planetaire aandrijvingen binnen de water management systemen.  

Het verassend lage prijsniveau ten opzichte van een combinatiekast of een regulier 4 traps tandwielkast in combinatie met gewichts- en ruimtebesparingen ligt hieraan ten grondslag.

Ook zijn de planetaire kasten reeds voorzien van kegellagers aan de uitgaande zijde, waardoor er standaard al een goed design is om grote axiale- en radiale krachten op te kunnen vangen.

Het thermische vraagstuk

Waar de planetaire reductor voorheen bekend stond om haar lage thermische vermogen, is dit allang geen heikel puntje meer. Daarmee wordt een planetaire oplossing steeds breder inzetbaar voor een groter aantal toepassingen, ook wanneer deze units 24/7 in gebruik zijn.

Met de juiste selectie kan er zelfs een variant voor Explosieveilige (ATEX) omgevingen worden bewerkstelligd.

Zwenkaandrijvingen

Ook de Rossi EPS-series voor zwenktoepassingen zijn tegenwoordig een bekende binnen de markt van recycling en waterzuiveringen. De standaard range EP-series biedt oplossingen tot 3.000.000Nm aan uitgaand koppel. Daarnaast zijn er diverse outputs te selecteren, waaronder een geïntegreerd rondsel, en is er de mogelijkheid voor een IEC aanbouw flens of een hydraulische input naar wens.

Over Rossi

Rossi biedt met de totale range van zeer compacte wormwielkasten tot aan industriële kegel- en planetaire (combinatie) aandrijvingen het complete pakket voor de bulksector. Met meer dan 65 jaar ervaring in de zware industrie is Rossi hierin dè toeleverancier binnen de Benelux.

Neem voor meer informatie over planetaire oplossingen, contact op met Rossi BeNeLux BV.

Wilt u ook content delen?

Heeft u interessante innovaties, nieuws of ander vormen van content? Deel dat dan met onze content marketeer Jessica Eijkelenboom – Stam.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top