In gesprek met premium partner: Grundfos

Wie is Grundfos en wat doen jullie?

“Grundfos is de wereldwijde marktleider in geavanceerde pompoplossingen en een trendsetter in watertechnologie. We worden gedefinieerd en verenigd door onze zes kernwaarden: Duurzaam, Open en Betrouwbaar, Focus op Mensen, Onafhankelijk, Samenwerking, Ambitieus. Voor Grundfos is duurzaamheid en het bevorderen van het leven de kern van het bedrijf. Het is onze doelstelling om bij het leveren van oplossingen altijd menselijke, sociale en milieuaspecten in balans te houden. Hoe doen we dit?

  • We reduceren ons eigen emissieniveau naar 0 (klimaatneutraal) tussen nu en 2030.
  • We halveren onze eigen waterconsumptie tussen nu en 2025.
  • We hebben al 300 miljoen mensen in nood geholpen aan schoon drinkwater.
  • We nemen vervangen pompen terug die tot 97% worden hergebruikt.
  • We streven naar langdurige relaties met onze klanten, gebaseerd op vertrouwen en loyaliteit.
  • We produceren steeds zuinigere producten en doen dit op een steeds energiezuinigere manier.”

Hoe reageert Grundfos op de toenemende aandacht voor duurzaamheid?

“Grundfos onderneemt op een verantwoorde en duurzamere manier. We maken producten en oplossingen waarmee onze klanten natuurlijke hulpbronnen besparen en hun invloed op het klimaat beperken. We hebben een actieve rol in de maatschappij om ons heen. Grundfos is een maatschappelijk verantwoorde onderneming. We zorgen voor onze mensen, ook als ze speciale behoeften hebben.”

Wat zijn jullie ambities voor de toekomst?

“SafeWater is een strategische bedrijfsafdeling van Grundfos. We creëren blijvende impact door gemeenschappen met een tekort aan water te helpen met economisch levensvatbare en duurzame slimme wateroplossingen. We werken nauw samen met een aantal van ‘s werelds toonaangevende humanitaire en ontwikkelingsorganisaties. We zijn voornamelijk actief in Oost- en West-Afrika, Zuidoost-Azië en het Midden-Oosten, vaak in afgelegen gebieden.”

Wat nemen jullie mee naar de vakbeurs in maart 2024? Wat kunnen we van jullie verwachten?

We onderschatten de impact die we als bedrijf hebben niet. Daarom streven we er voortdurend naar om onze ecologische voetafdruk te minimaliseren door onze eigen innovatieve water- en energiezuinige oplossingen te produceren, te gebruiken en tegelijkertijd een efficiëntere en duurzamere toeleveringsketen te activeren. Door middel van baanbrekende energiezuinige water- en digitale oplossingen willen we onze mondiale voetafdruk verkleinen door onze eigen energie en water te besparen en tegelijkertijd een groene toeleveringsketen mogelijk te maken. Op Aqua NL 2024 zullen we laten zien hoe we door het verbinden van onze producten ons energieverbruik efficiënt kunnen verminderen door middel van duurzamere producten en digitale oplossingen om tijd en energie te besparen voor een duurzamere toekomst.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top