Vakbeurs Aqua Nederland groeit wederom en stroomt over van positiviteit

GORINCHEM – Afgelopen week stond Evenementenhal Gorinchem volledig in het teken van water. Beursorganisator Easyfairs laat met deze editie van Aqua Nederland wederom een groei zien in exposanten (+8%) en bezoekers (+2%) en bewijst hiermee dat de behoefte groot is vanuit de branche om samen te komen. Met 6.338 bezoekers, 302 exposanten en 90 kennispartners was Aqua Nederland 2024 een groot succes. En dat was terug te zien in de beoordeling; exposanten beoordelen de beurs met een 7,8 en de bezoekers met een 8. 

 

Alweer 185 exposanten voor volgende editie

Het succes vertaalt zich tevens in het commitment en vertrouwen vanuit exposanten in dit jaarlijkse platform voor de Nederlandse watersector. Maar liefst 185 exposanten hebben tijdens deze editie alweer een stand geboekt voor Aqua Nederland 2025. Het omvangrijke kennisprogramma werd goed bezocht door het vakpubliek. Dit bevestigt de behoefte naar kennis, leren van elkaar en samenwerken binnen de sector. In 2025 wordt er voortgeborduurd op het succes van het inhoudelijke programma en wordt alweer samen met brancheverenigingen en kennispartners toegewerkt naar de invulling van thematieken rondom actuele uitdagingen.

 

Netwerkdiner groot succes

Het jaarlijkse Aqua Nederland Netwerkdiner, dat mede mogelijk werd gemaakt door Water Alliance, kende tevens een grote opkomst van maar liefst 150 exposanten. Een jaarlijks moment waar de exposanten centraal worden gesteld en waar zij onderling kunnen netwerken onder het genot van exclusieve hapjes om de eerste beursdag gezamenlijk af te sluiten.

 

Water for Life

Aqua Nederland 2024 gaf Stichting Water for Life een steuntje in de rug. Zij waren drie dagen te vinden op de beursvloer, kregen tijdens het netwerkdiner ruimte voor een kleine presentatie en aan het einde van beursdag drie reikte Easyfairs namens de organisatie en exposanten aan hen een cheque uit van maar liefst 5.000 euro.

 

Fitterijwedstrijden tijdens Aqua Nederland 2025

Nieuw in 2025 zijn de Fitterijwedstrijden van het Koninklijk Nederlands Waternetwerk (KNW). De 16e editie van de tweejaarlijkse KNW Fitterijwedstrijden vindt voor het eerst plaats tijdens Aqua Nederland van 18 tot en met 20 maart 2025. In de arena wordt gestreden door de teams van alle tien Nederlandse waterbedrijven om in de snelste tijd een tapkraan op een waterleiding onder druk te installeren. De teams met professionele monteurs strijden daarbij om de wereldtitel. Hierbij staan techniek, netwerken en de trots op het vakmanschap hoog in het vaandel.

 

Over Aqua Nederland

De volgende Aqua Nederland vindt plaats in Evenementenhal Gorinchem op 18, 19 en 20 maart 2025. De beurs trekt vertegenwoordigers van gemeenten, provincies, de GWW-sector, waterschappen, drinkwaterbedrijven en industrie. De exposanten presenteren oplossingen voor hemelwaterafvoer en -opvang, riolering, rioolwaterzuiveringsinstallaties, waterbehandeling, watermanagement en watertechnologie.’Bekijk hier het volledige foto album.Loop een dag met ons mee op de beurs van Aqua Nederland! 

 

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top