Symposium deel 3 | Innovatieve (water)technologieën voor besparing op energie en water

Informatie

Sprekers

Symposium deel 3 | Innovatieve (water)technologieën voor besparing op energie en water

In samenwerking met FNLI ontwikkelde WUR een Kennis op Maat-programma gericht op energie- en waterbesparing via innovatieve (water)technologieën. Het Water-Energy-Food Nexus-project ondersteunt de voedingsmiddelensector bij het aanpakken van stijgende energieprijzen en onzekerheden rondom de beschikbaarheid van kwalitatief goed water. Het project focust op de inventarisatie van besparingskansen, technologische innovaties en inzichten uit (inter)nationale projecten, aangevuld met praktijkcases bij voedselproducerende bedrijven. De resultaten, verspreid via workshops en factsheets, helpen bedrijven processen zoals stoomproductie, reiniging en droging te verduurzamen. Dit leidt tot kostenreductie, een lagere water-footprint en verminderde broeikasgasemissies, waarmee de sector duurzamer wordt.

Deze sessie is interessant voor: (MKB)bedrijven in de voedselmiddelensector.

Scroll naar top