Kaeser Compressoren B.V.

FBS schroefblowers

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Beschrijving

De FBS-schroefblower van KAESER is de volgende mijlpaal op het gebied van olievrije blowers.
Met een debiet van 18 tot 72 m³/min en drukverschillen van 0,3 tot 1,1 bar en verschillende motoren van 45 tot 110 kW zet de innovatieve FBS het succesverhaal van zijn kleinere broer, de EBS, voort en verlegt hij de grenzen op het gebied van energie-efficiëntie, ruimtebesparing en automatisering.
De SFC-versie is uitgerust met een frequentieomvormer en een synchrone reluctantiemotor – een slipvrij ontwerp dat alle voordelen van hoogrendementsmotoren met permanente magneet combineert met die van robuuste, onderhoudsvriendelijke asynchrone motoren. Dankzij de variabele snelheidsregeling kan het debiet naar wens worden aangepast en wordt een regelbereik van 1:4 bereikt, wat een uitzonderlijk dynamische werking mogelijk maakt.
De STC-versie met vast toerental is uitgerust met een energiebesparende IE4 Super Premium Efficiency-motor, die het energieverbruik en dus de kosten vermindert.
Bij beide versies vindt de krachtoverbrenging van de motor naar het luchtrooster plaats via verliesvrije en onderhoudsvrije tandwieloverbrenging, wat resulteert in een verbetering tot 7% van het specifieke ingangsvermogen van het pakket in vergelijking met het vorige model. De volledige machine bereikt een efficiëntiebereik dat het summum van prestaties vertegenwoordigt voor dit specifieke segment. Om ervoor te zorgen dat de opgegeven prestatiecijfers ook daadwerkelijk worden gehaald, garandeert Kaeser prestaties volgens de strenge toleranties van de ISO 1217-C/E-norm.
Bovendien blijft het rendement over het gehele regelbereik constant en wordt het debiet nauwelijks beïnvloed door drukschommelingen. Zo kunnen de blowers via de hoofdregeling altijd nauwkeurig worden geregeld en bijgestuurd, waardoor nog meer energie wordt bespaard en een naadloze integratie met andere regeltechnieken mogelijk is.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top